De mooiste whiskyroutes door Schotland


Recensie De mooiste whiskyroutes door Schotland door Sandra Hutchison:
Voor alle Whiskyliefhebbers en reisfanaten.

Hans Offringa heeft al veel whiskyboeken op zijn naam staan. Toen hij op 18-jarige leeftijd voor het eerst een glas whisky in zijn handen kreeg, was hij na de eerste slok direct verknocht aan dit goudkleurige vocht.

Inmiddels staat hij als fijnproever samen met zijn vrouw Becky bekend als The Whisky Couple. Samen hebben ze al veel interessante whiskyboeken op hun naam gezet. De meeste gaan puur en alleen over de whisky’s, maar In het reisboek De mooiste whiskyroutes door Schotland nemen ze je mee naar de vele distilleerderijen die het land rijk is.

Het boek heeft een indrukwekkend mooie vormgeving gekregen. De harde cover nodigt, dankzij de mooie foto’s, direct uit tot aanschaf. Ook inhoudelijk scoort het boek wat vormgeving betreft hoge cijfers. Bij het lezen van dit boek word je, mede door de vele kleurrijke foto’s in het boek, als vanzelf meegenomen naar het ruige Schotland. Het is dan ook een aangenaam boek om even, vanuit je luie stoel, bij weg te dromen naar dit fascinerende land met zijn rijke geschiedenis.

Toch is het boek vooral een inspiratiebron voor wie echt naar Schotland af wil reizen om daar de beste whiskydistilleerderijen te bezichtigen. Het boek is ingedeeld in verschillende gangbare autoroutes waarbij je bijna als vanzelf langs de beste distilleerderijen komt. Zo vind je onder andere een route naar de steden Edinburgh en Glasgow, maar bijvoorbeeld ook een indrukwekkend mooie reis door de natuur van Skye en Mull.

Bij iedere route is er een uitgebreid deel gewijd aan de geschiedenis van dit specifieke deel van Schotland en dan voornamelijk gericht op het ontstaan van de whiskydistilleerderijen en de invloed hiervan op de regio. Naast de distilleerderijen die op de route liggen, worden ook alle andere bezienswaardigheden vermeld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan nostalgische kastelen, Harry Potterlocaties, unieke bruggen, zeer oude muren en natuurgebieden die op de Unescolijst staan. Het enige wat je zelf nog uit moet zoeken, is de plekken waar je zou willen overnachten. Bij iedere route vind je telkens ook een overzichtelijke plattegrond, waarop de route staat uitgestippeld. Daarnaast wordt de route in de begeleidende tekst van A tot Z (met veel humor en passie) beschreven, zodat je uiteindelijk alleen nog maar in je auto hoeft te stappen om de route zelf te gaan rijden.

De mooiste whiskyroutes door Schotland is werkelijk een praktisch en inspirerend boek, aanrader!

★★★★★
Titel: De mooiste Whiskyroutes door Schotland | Auteurs: Hans Offringa, Becky Offringa Fontaine Uitgevers | Categorie: Lifestyle, Reisboeken | Uitvoering: hardcover | 216 pagina’s | ISBN13: 9789059569546 | Verkrijgbaar sinds: november 2019 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 03-12-2019 | Prijs: €34,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.