Severyn & Govaert 1 – Onder verdenking


Recensie Onder verdenking door Dayenne Wamsteeker:
Op een dag wordt er een verkracht en vermoord meisje gevonden. Rechercheur Maarten Severyn doet samen met zijn collega Jelle Rooda onderzoek naar deze zaak. Bij het onderzoek komt een Marokkaans-Nederlandse journalist in beeld. Deze journalist vecht tegen de heersende politiek in zijn moederland, waardoor hij te maken krijgt met intimidaties, zoals een kogelbrief. Ook deze zaak wordt onderzocht door rechercheurs Severyn en Rooda.
Naast deze twee zaken heeft rechercheur Severyn het persoonlijk ook niet makkelijk, hij is zijn vrouw verloren en voert een strijd tegen de man die daarvoor gezorgd heeft.

Onder verdenking is het eerste deel van een thrillerreeks van de hand van Oosthoek, waarin rechercheur Maarten Severyn en officier van justitie Lydia Govaert centraal staan. Met name de rechercheur komt in dit eerste deel veel aan bod. Severyn is een vrij harde rechercheur, die veel aan zijn hoofd heeft, door de twee misdaden die hij onderzoekt en de dood van zijn vrouw Anne. Hij zoekt rechtvaardigheid in al deze zaken en zoekt daarbij soms ook de randjes op om de waarheid boven tafel te krijgen. De samenwerking met zijn partner Rooda is boeiend om te lezen en vormt voor de volgende delen ook een interessant samenspel.

Dit eerste deel bevat drie verhaallijnen en deze lopen in het boek door elkaar heen. Zeker in het begin is dit wat veel en word je als lezer met veel personages en gebeurtenissen geconfronteerd. Het duurt daarom even voordat je in het verhaal zit en het overzicht hebt. Al lezende valt alles op zijn plek en is het tweede deel van het boek prettiger lezen.
Wanneer verschillende verhaallijnen in een boek zitten, is de verwachting dat deze samenkomen, maar dit blijkt hier niet het geval.

De thriller Onder verdenking van auteur Eric Oosthoek is gebaseerd op waargebeurde zaken. De auteur is van origine scenarioschrijver en dat zie je terug in zijn boek. De verhalen zijn beeldend geschreven, maar hier en daar wat zakelijk, waardoor het verhaal en de personages wat op afstand blijven en dat is jammer. Hopelijk weet de auteur in volgende delen de personages en verhalen wat persoonlijker te brengen, waardoor het verhaal dichter naar je toekomt en er meer spanning aanwezig zal zijn.

Hoewel de auteur in het eerste deel van dit boek misschien iets te hard van stapel is gelopen en nog een beetje zoekende is in dit – voor hem – nieuwe genre, is dit eerste deel veelbelovend voor de vervolgdelen van deze serie. De personages zijn interessant en de verhaallijnen zijn goed doordacht. Ik waardeer dit boek met 3 sterren. De auteur hoopt elk half jaar een nieuw deel van deze serie over rechercheur Severyn en officier van justitie Lydia Govaert op te leveren.

★★★
Titel: Onder verdenking | Serie: Severyn & Govaert-deel 1 | Auteur: Eric Oosthoek | Uitgeverij: All Fiction | Categorie: Thrillers | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en E-book | 320 pagina’s | ISBN13: 9789082993417 | Verkrijgbaar sinds: september 2019 | Recensent: Dayenne Wamsteeker | Datum recensie: 05-12-2019 | Prijs: €19,99 (E-book €6,99 – luisterboek €12,99) | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.