Heel Holland Bakt mee – Seizoen 2019-2020


Recensie Ik hou van Heel Holland bakt mee door Sandra Hutchison:
Bak mee met de opdrachten van tv-seizoen 2019-2020

Heel Holland Bakt is een populair televisieprogramma van Omroep MAX, waarin jaarlijks tien Nederlanders strijden om de titel “Beste thuisbakker van Nederland”.

Het boek start direct met een vrolijke noot. Voor in het boek komt Anna, de winnares van het vorige seizoen (2018-2019) aan het woord. Haar slogan: Maak er een feestje van! De toon is direct gezet.

Het mooie boek Ik hou van Heel Holland bakt mee oogt in zijn totaliteit vooral gezellig en sfeervol en maakt een verzorgde indruk. De gladde hardcover kan wel tegen een stootje en is licht afneembaar. Je kunt het boek dan ook met een gerust hart open op het aanrecht neerleggen. De sfeerfoto’s in het boek doen direct terugverlangen naar de gezellige beelden van tv en dankzij de geslaagde foto’s van de gerechten krijg je direct zin om zelf aan de slag te gaan.
Het boek is verdeeld in acht hoofdstukken, waarvan zeven hoofdstukken vol recepten. De recepten zijn onderverdeeld in de categorieën specerijen, chocolade, rode vruchten, appels & peren, snoep en groente.

Het achtste hoofdstuk is bewaard voor de technische opdrachten van tv. Ideaal voor wie wel van uitdaging houdt. Nu kun je zelf aan de slag en je huisgenoten tonen dat je best creatief kunt zijn. Maak bijvoorbeeld je eigen amandel soufflés, sierlijke kaasbloemen of surprisebol.

Waar nodig worden de recepten in het boek aangevuld met een stap-voor-stapuitleg, inclusief verhelderende foto’s die je begeleiden tijdens het bakproces. Ook tijdens de feestdagen kun je goed uit de voeten met dit bakboek. Wat dacht je bijvoorbeeld van meringue kerstboompjes, broodhaantjes of een piñata met cookie dough. Gaan de zoetigheden je uiteindelijk wat vervelen, dan zijn er nog volop gezondere alternatieven te vinden in het boek. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bietenbrood of bloemkoolkoekjes en bijzondere bakrecepten met fruit en granen.

Ik hou van Heel Holland bakt mee is een sfeervol bakboek waarmee iedereen, jong en oud, aan de slag kan. De recepten zijn over het algemeen vrij eenvoudig. De benodigde ingrediënten zijn in (bijna) elke supermarkt wel te vinden en je eigen baksels kunnen haast niet mislukken. Een aangenaam boek dat erg motiverend werkt en waar je spontaan blij van wordt.

★★★★★
Titel: Ik hou van heel Holland bakt mee | Leesfragment | Auteurs: diverse | Kosmos Uitgevers | Categorie: Kookboeken | Uitvoering: hardcover | 176 pagina’s | ISBN13: 9789021574479 | Verkrijgbaar sinds: 18-11-2019 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 09-12-2019 | Prijs: €24,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.