Ik durf je niet te zeggen


Recensie Ik durf je niet te zeggen door Sonja Hubregtse:
Hazel en Josh ontmoeten elkaar tijdens hun studententijd. Hazel is een spontane vrouw, chaotisch en soms onhandig. Josh is rustig en doordacht. Een gênant moment zorgt, voor de lezer, voor een vermakelijk ogenblik. Wanneer Hazel, jaren later, naar een feestje gaat van haar nieuwe collega’s, komt ze Josh opnieuw tegen.

Hun karaktereigenschappen liggen ver van elkaar. Toch klikt het erg goed tussen die twee. Dat voelt zo vreemd dat ze samen proberen om elkaar te koppelen aan anderen, met een blinddate tot gevolg. Dat levert hilarische momenten op. Wanneer ze samen, als beste vrienden, van alles ondernemen, ontstaat een verwarrende vriendschap met hilarische en gênante situaties, die voornamelijk ontstaan door Hazel. Is hun vriendschap bestand tegen alles? Of is hun vriendschap ingewikkelder dan ze zelf denken?

Vanaf het begin zit je al meteen in het verhaal. Het wordt verteld vanuit twee personages (Hazel en Josh), waarbij het erg leuk is om vanuit beiden over hun belevenissen en gevoelens te kunnen lezen. Beide personages zijn vanuit de ik-vorm geschreven, wat voor mij een extra beleving geeft, omdat je dichter bij het personage staat.

Ik vond Ik durf je niet te zeggen een meeslepend en hartverwarmend verhaal, waarin ik echt meeleefde met de hoofdpersonen, zowel met Hazel als met Josh. Met Hazel omdat ze soms zo onhandig is en met Josh omdat hij vaak in gênante posities gebracht wordt door Hazel. Doordat de personages zo goed omschreven zijn, lijkt het alsof je ze echt kent. Een mooi verhaal over liefde en vriendschap, die soms zo verwarrend kan zijn. Als lezer had ik regelmatig de drang om te roepen: ‘Zeg het dan’. Ook de hartstochtelijke scènes die voorkomen, worden temperamentvol en liefdevol omschreven door de schrijfster. Het verhaal leest lekker door de vlotte schrijfstijl, daardoor is het boek moeilijk weg te leggen. Een romantisch en vermakelijk verhaal vol humor.

Een feelgood-verhaal met een boodschap: blijf jezelf !

★★★★★
Titel: Ik durf je niet te zeggen | Auteur: Christina Lauren | Xander Uitgevers  | Categorie: Romans | Uitvoering: paperback | 300 pagina’s| ISBN: 9789401611428 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2019 | Recensent: Sonja Hubregtse | Datum recensie: 11-12-2019 | Prijs: €18,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.