Madame Badobedah


Recensie Madame Badobedah door Sheila Vermeulen:
Mabel woont vlak bij de zee. Ze woont met haar ouders in Hotel Zeemeermin. Mabel vindt het echt de mooiste en geheimzinnigste plek op aarde.

Mabel houdt van geheimen. Dat moet natuurlijk ook wel als je avonturier bent. Als je moet spioneren, dan kun je nu eenmaal niet bang zijn, zelfs niet als het een beetje spannend is.

“Maar in Hotel Zeemeermin vind je vooral GASTEN: vreemde mensen die komen en gaan. Sommige zijn geweldig, anderen zijn net ham. Ik ben geen gast, ik woon er VAST. Nu ga ik je het verhaal vertellen van een van onze meest interessante gasten.” -Sophie Dahl

Dan komt Madame Badobedah, met al haar spullen, in hun hotel logeren. Mabel weet het zeker, zij is een echte boef. Welke geheimen kan Mabel vinden in de kamer van Madame Badobedah?

Madame Badobedah van Sophie Dahl is een mooi, groot geïllustreerd kinderboek.

Sophie Dahl heeft een fantasierijk en aansprekend verhaal voor jonge kinderen geschreven. Mabel is een leuk meisje, dat in alles een avontuur kan vinden. Het hotel waarin ze woont, is een ideale omgeving voor haar ondernemende karakter.

Mabel heeft geen broertjes of zusjes, maar in het hotel valt gelukkig altijd wel iets te beleven. Het boek van Sophie Dahl laat zien dat je, ook als er geen andere kinderen zijn, hele leuke belevenissen kunt verzinnen.

De illustraties van Lauren O’Hara sluiten mooi aan op het verhaal. Ondanks de minimale tekening op de gezichten van de personages zijn deze toch heel expressief. De uitdrukkingen zijn duidelijk herkenbaar.

De tekeningen zijn ruim opgezet en vormen een dynamisch geheel in en om het verhaal. Ze zijn kleurrijk en bevatten veel details. Dit kan soms wat druk overkomen, maar nodigt ook uit tot fantaseren. Kinderen kunnen heel makkelijk zelf een verhaal verzinnen bij de tekeningen.

Madame Badobedah is een fijn boek om voor te lezen of om samen te lezen. Het nodigt je uit om er samen van te genieten. Het verhaal en de illustraties spreken echt tot de verbeelding. Sophie Dahl en Lauren O’Hara krijgen 4 sterren van mij.

★★★★
Titel: Madame Badobedah | Leesfragment | Boektrailer | Auteur en illustrator: Sophie Dahl | Illustrator: Lauren O’Hara | Uitgeverij Christofoor | Categorie: vanaf 6 jaar | Verkrijgbaar als hardcover | 56 pagina’s | ISBN13: 9789060388785  | Verkrijgbaar sinds: september 2019 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 11-12-2019 | Prijs: €15,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.