After Dark (Nederlandstalige editie)


Recensie After Dark door Pierre Peeters:
Deze Young Adult thriller gaat over Paula die haar vrienden Camiel, Saskia, Abel, Nina en Roos uitnodigt voor een logeerpartij ter gelegenheid van de verjaardag van Saskia. Het feest vind plaats in een afgelegen buitenverblijf. Het Berkenhuisje van haar stiefvader. Paula’s stiefvader en moeder zijn immers op weekend naar Antwerpen.
Time to party!!!

Iedereen is tijdig aanwezig, doch het blijft wachten op Saskia. Saskia beantwoordt haar telefoon niet en reageert evenmin op whatsapp-berichten.
Paula raakt ongerust.

Het feestje begint dan maar zonder Saskia, wat een domper op de feestvreugde betekent.

Wanneer Camiel plots het idee oppert om een spel te spelen waarin de telefoons van ieder de hoofdrol spelen, begint het allemaal wat creepy te worden. Het is de bedoeling dat ieder bericht dat binnenkomt, hardop wordt voorgelezen net zoals het verstuurde antwoord. Het spel lijkt in eerste instantie goed te verlopen, maar plots blijken er toch goed bewaarde geheimen te zijn die het vertrouwen schenden.
Hoe loopt dit alles af?

De auteur heeft een mooi spannend boek neergezet. Het boek is opgebouwd vanuit het perspectief van Saskia en van Paula. De andere deelnemers zijn bijfiguren die hun rol beperkt kunnen spelen. De spanning wordt gestaag opgebouwd naar een creepy en verrassende plot. Je blijft als het ware verweesd achter. Las je het wel goed? Jazeker…

De auteur heeft een vlotte, beschrijvende en beeldende schrijfstijl. Je beleeft alles vanaf de eerste rij. Het is net of je naar een toneelstuk of film zit te kijken, zo realistisch zet zij het verhaal neer.

De hoofdstukken zijn niet te lang. De auteur gebruikt geen ellenlange zinnen, maar is gewoon to the point. Tof is dat de auteur zich goed heeft ingeleefd in de leefwereld van de jongeren: waar worstelen zij mee? Wat doen zij? Geen FB maar whatsapp! Herkenbare thema’s en jongerenproblemen.
Ik waardeer dit spannende YA-boek graag met vier (4) sterren.

★★★★
Titel: After dark | Leesfragment | Auteur: Juultje van den Nieuwenhof | Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | Categorie: YA – Thriller |Verkrijgbaar als: hardcover en E-book | Pagina’s: 176 | ISBN13: 9789024585823 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2019| Recensent: Pierre Peeters | Datum recensie: 15-12-2019 | Prijs: €15,99 – E-book €9,99  | Bestellen

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.