Wintervrienden


Recensie Wintervrienden door Dayenne Wamsteeker:
Loetje de kat woont samen met zijn baasje Walter in een huis in het bos. Ze hebben het fijn met elkaar, maar soms vindt Loetje het een beetje saai. Op een dag ontmoet hij buiten in het bos een eekhoorn en ze worden de beste vrienden. Dagenlang spelen de vrienden met elkaar, totdat het winter wordt en de eekhoorn niet meer langskomt om te spelen. Loetje mist zijn vriend en gaat naar hem op zoek. In het bos komt Loetje veel dieren tegen, maar uiteindelijk verdwaalt hij. Wat moet hij doen?

Wintervrienden is een mooi vormgegeven prentenboek met een leuk verhaal over vriendschap. De vriendschap tussen een kat en een eekhoorn. Het verhaal is door auteur Feridun Oral in goed begrijpbare en simpele bewoordingen geschreven en dat maakt dit boek geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar.

De prenten die ook door auteur Feridun Oral zijn gemaakt, zijn prachtige schilderij-achtige illustraties die veel rust uitstralen. De prenten laten mooie winterse taferelen zien met kat Loetje, de eekhoorn en andere bosdieren. De illustraties zijn paginagroot en gedetailleerd, met korte stukken tekst die het verhaal over Loetje vertellen. Kater Loetje lijkt een wat rustige, slome kat, die gek is op zijn vriend eekhoorn.

Het prentenboek Wintervrienden gaat over het mooie thema vriendschap. Bij de eerste ontmoeting tussen kat en eekhoorn kijkt de eekhoorn wat huiverig naar kat Loetje, maar uiteindelijk bouwen de dieren een leuke vriendschap op. Al is het natuurlijk niet zo vanzelfsprekend dat een kat en een eekhoorn het zo goed kunnen vinden met elkaar. Wanneer eekhoorn niet meer bij Loetje komt, mist Loetje zijn vriend zo erg, dat hij naar hem op zoek gaat.

Wintervrienden is een leuk boek met mooie schilderij-achtige prenten met winterse taferelen. Het prentenboek vertelt een mooi dierenverhaal over de bijzondere vriendschap tussen kat Loetje en een eekhoorn. Ik waardeer dit boek met 4 sterren.

★★★★
Titel: Wintervrienden | Auteur en illustrator: Feridun Oral | Uitgeverij De Vier Windstreken | Categorie: prentenboeken | Leeftijd: 4 plus | Thema’s: dieren, winter | Verkrijgbaar als hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789051167542 | Verkrijgbaar sinds: september 2019 | Recensent: Dayenne Wamsteeker | Datum recensie: 23-12-2019 | prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.