IJshart


Recensie IJshart door Lore van Dun:
IJshart is het verhaal van Ash. Hij wacht op de terugkomst van zijn ouders. Door zijn magische krachten wordt hij verstoten door zijn volk. Ash heeft magische krachten die van pas kunnen komen voor een handelsslee. Ash besluit snel om mee te gaan, misschien kunnen zij hem wel helpen om zijn ouders te vinden.

IJshart is een fantasieverhaal. Het brengt kinderen helemaal in een fantasiewereld met monsters en magische krachten. Natuurlijk zijn er ook heel vreemde gebeurtenissen die kinderen natuurlijk geweldig gaan vinden. Ze gaan letterlijk een andere wereld leren kennen.

Ash maakt een mooie groei door in het verhaal. In het begin is hij een eerder bange jongen die niet goed weet wat hij met zijn magische krachten aan moet vangen. Gelukkig krijgt hij hulp en zo gaat hij op zoek naar hoe zijn gave juist werkt en hoe hij deze kan inzetten om zijn vrienden te helpen.
Er zijn heel wat illustraties in het boek aanwezig en die zijn echt prachtig. Ze geven het verhaal iets visueels voor de kinderen. Het is een mooie overgang naar de echte leesboeken, maar toch met nog regelmatig een afbeelding die het verhaal weet te versterken.

Het boek is vanaf 10 jaar, maar het is toch vooral voor kinderen die al goed kunnen lezen. Ik raad het af aan kinderen die nog niet zo goed kunnen lezen. Daarvoor lijkt het mij nog iets te moeilijk. Het verhaal neemt je wel echt helemaal mee, dus ik denk dat het ook goed is voor kinderen die niet zo graag lezen.

IJshart is het eerste deel van een nieuwe fantasy-reeks. Het zal kinderen aanmoedigen om te lezen en daarna ook om heel snel het nieuwe deel te willen lezen. Binge-lezen voor kinderen! De prachtige illustraties zorgen voor een leuke afwisseling tussen het lezen door.

★★★★
Titel: IJshart | Auteur: Jamie Littler | Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | Categorie: Jeugdboeken | Verkrijgbaar als Hardcover en E-book | 447 pagina’s | ISBN13: 9789024581887 | Verkrijgbaar sinds: 22 november 2019 | Recensent: Lore van Dun | Datum recensie: 24-12-2019 |  Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.