Hotel van sneeuw


Recensie Hotel van sneeuw door Dayenne Wamsteeker:
Stella en Joost hebben een moeilijke tijd achter de rug. Door een miskraam hebben ze beiden veel verdriet, maar vinden het lastig elkaar daarbij te helpen. Ze lijken elkaar kwijt te raken en hebben daardoor ook ongezellige kerstdagen gehad.

Om weer nader tot elkaar te komen heeft Joost rond de jaarwisseling een aantal nachtjes weg geregeld. Ze verblijven in een prachtig kasteel in Drenthe. Het hotel ligt een beetje afgelegen, maar is schitterend doordat alles besneeuwd is. Wanneer ze in het hotel komen, blijken ze daar te logeren met een asociale en harde familie, die zich bezighoudt met criminele praktijken. Helaas raken ook Joost en Stella daarbij betrokken en loopt hun uitje anders dan verwacht.

Hotel van sneeuw is het eerste boek van Noortje Brink, een thriller die qua stijl en verhaal vergelijkbaar is met thrillers van Linda van Rijn en Suzanne Vermeer. Een spannend verhaal met tempo, dat in simpele bewoordingen geschreven is, waardoor je door het verhaal vliegt. Het verhaal beslaat ook honderd bladzijden, wat ervoor zorgt dat je dit boek in een avond kunt lezen.

In deze thriller speelt Stella de hoofdrol. Het verhaal is ook vanuit haar perspectief geschreven. In eerste instantie twijfelt ze aan haar relatie met Joost. Door het verdriet van de miskraam is ze bang dat Joost haar niet meer wil, omdat haar zwangerschap is misgelopen. Doordat hij veel op zijn mobiel zit, is Stella bang dat hij een ander heeft en dat maakt haar onzeker. Deze twijfels kunnen herkenbaar zijn en komen realistisch over, wat Stella een prettig personage maakt. Gelukkig maakt de kleine trip een eind aan de twijfel, maar zorgen de andere gasten in het hotel ervoor dat ze geen romantisch hotelverblijf hebben, maar dat ze in een spannend avontuur belanden.

Er zit tempo en spanning in het verhaal, waardoor Hotel van sneeuw een meeslepende thriller is. Het plot is niet heel verrassend, maar past bij dit type thriller, waardoor het aansluit bij de verwachtingen vooraf. Een heerlijk boek voor een avondje vermaak.

De literaire thriller Hotel van sneeuw van Noortje Brink is een verhaal met tempo en spanning, een prima debuut van deze auteur. Ik waardeer het boek met 3 sterren.

★★★
Titel: Hotel van sneeuw | Auteur: Noortje Brink | Uitgeverij: Loft Books| Categorie: Literaire thriller | Verkrijgbaar als E-book | 100 pagina’s | ISBN13: 9789047205319 | Verkrijgbaar sinds: november 2019 | Recensent: Dayenne Wamsteeker | Datum recensie: 25-12-2019 | Prijs: €2,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.