Boekentop 10 – 2019


Het jaar 2019 is omgevlogen. Ook nu kregen onze vaste recensenten de vraag voorgeschoteld wat hun favoriete boek van het afgelopen jaar was. Opvallend daarbij is dat er een aantal recensenten dit jaar niet kozen voor een boek dat ze het maximum aantal sterren (5) gaven, maar kozen voor dat ene boek dat ze nog steeds bij was gebleven al lazen ze het boek maanden geleden al. Zo zie je maar dat het niet direct alles zegt als een boek minder sterren krijgt.
Was je NTL (nog te lezen) lijst nog niet lang genoeg dan heb je vast iets aan onze top tien. De lijst is aanklikbaar en brengt je naar de recensies van het betreffende boek.

1. Hou me vast zoals ik was-Gaby Rasters-Boekerij
2. Het overgebleven kind-Rhiannon Navin-HarperCollins
3. Circe-Madeline Miller-Orlando
4. Honderd Kamers-Maxime Paredis-Kramat
5. 10 blind dates-Van Goor
6. Droomplek- Reina Crispijn
7. Als alles is gezegd
8. De Bourgondiërs – Aartsvaders van de Lage Landen
9. Relatief ongeschonden
10. In mijn hoofd

Hou me vast zoals ik was-Gaby Rasters
Gebaseerd op ware gebeurtenissen uit het leven van de auteur

De vrolijke Jasmijn staat midden in het leven, net als haar zes vriendinnen. Ze delen lief, leed en de grote vragen met elkaar. Carrière, mannen, kinderwens: alles kan besproken worden bij een lekker taartje of een groot glas witte wijn. Geen van hen wil echt volwassen worden, maar als Jasmijn slecht nieuws krijgt, komt alles in een heel ander licht te staan: ze heeft borstkanker.

Na een borstamputatie en chemo probeert Jasmijn het leven weer op te pakken, maar haar oude energie lijkt ze maar niet terug te vinden. Gelukkig heeft ze veel steun aan haar vriendinnen, die ze via appjes op de hoogte houdt, met wie ze taartjes eet wanneer de controles goed zijn, en die de bruiloft met haar geliefde Ralf tot een extra bijzondere, intense dag maken. Maar net als ze zich veilig begint te wanen, vier jaar na de eerste diagnose, ontploft er een bom in haar leven. Ze is opnieuw ziek, en dit keer is er weinig reden tot optimisme.

Gaby Rasters heeft het leven van haar recent overleden vriendin als leidraad genomen voor het schrijven van dit boek. Zo is dit een zeer persoonlijke roman geworden die geen lezer onberoerd zal laten.

Een van de recensenten die dit boek las (en er erg enthousiast over was) is Soraya Harms. Ze schreef in haar recensie over Hou me vast zoals ik was:
Gaby heeft een prachtig eerbetoon geschreven, wat er niet alleen voor zorgt dat iedereen Margriet leert kennen en in zijn hart sluit, maar ook dat ondanks de pijn, het verdriet, de moeilijke momenten en in dit geval helaas zelfs de dood dat niet het enige is wat Margriet heeft meegemaakt. Ze leefde op de momenten dat ze kon en ze genoot van de dingen die ze nog mocht meemaken. Ze had pijn, ze had verschrikkelijk moeilijke momenten, maar ze bleef tot op het laatst liefde geven. Dus ondanks dat je tranen zult laten vloeien, zal Jasmijn/Margriet, haar liefde, doorzettingsvermogen en vrolijke karakter datgene zijn wat je bij zal blijven. Lees verder


Titel: Hou me vast zoals ik was | Leesfragment | Auteur: Gaby Rasters | Uitgeverij Boekerij | Categorie: Romans, Literaire romans, Non-fictie | Verkrijgbaar als paperback en E-book | 282 pagina’s | ISBN13: 9789022587324 | Verkrijgbaar sinds: september 2019 | Recensent: Soraya Harms | Datum recensie: 17-10-2019 | Prijs: €15,99 (E-book €9,99) | Bestellen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.