Gelukkige gezinnen


Recensie Gelukkige gezinnen door Soraya Latten:
Nadat Maida, de vrouw van Gene, plotseling komt te overlijden, wordt Gene gekweld door onzekerheid. Was zijn huwelijk wel zoals hij dacht? Was Maida wel echt gelukkig met hem? Samen met hun gezamenlijke vrienden probeert Gene meer te leren over de jaren die hij besteedde met zijn vrouw.

In dit bijzondere boek leer je meer over herinneringen en hoe we deze al snel laten leiden door onze gevoelens en wat we willen geloven. Katharine schrijft dit boek vanuit het standpunt van Gene maar er hadden zo nog vijf andere verhalen kunnen bestaan, elk vanuit de herinnering van iemand anders en waarbij het verhaal dus geheel anders zal zijn.
De verhaallijn is uniek en je zult weinig andere boeken vinden, die op soortgelijke wijze tot stand zijn gekomen. Het boek laat zien hoe één verhaal, in dit geval de relatie tussen Gene en Maida, op verschillende manieren beleefd wordt.

De personages zijn realistisch en herkenbaar en ook de relaties met betrekking tot elkaar heeft Katharine Dion goed uitgewerkt. Zo zit de relatie van Gene en zijn dochter heel anders in elkaar dan met zijn oude vriend Ed en zien deze twee de relatie tussen Gene en Maida ook weer heel anders voor zich. Dit maakt het boek reëel en laat je zelf ook nadenken over je eigen relaties en herinneringen aan, misschien wel, overleden geliefden of familieleden.

Het boek bespreekt maar een kort gedeelte van Gene’s leven en daardoor voelt het op sommige momenten, alsof het boek stilstaat en je te veel informatie over een bepaald deel van Gene’s gevoelens, gedachten krijgt, echte spanning zul je daarom ook niet in dit boek vinden. Toch is dit boek, zeker voor iemand die met soortgelijke problemen worstelt, een prachtig en intens boek om te lezen, dit des te meer omdat Katharine ruimte heeft gelaten voor je eigen emoties en interpretatie.

Katharine Dion woont in Californië waar ze Engels studeert aan Yale. Gelukkige gezinnen is haar debuut en is direct in meerdere talen vertaald.

★★★
Titel: Gelukkige gezinnen | Auteur: Katharine Dion | Uitgeverij  Nieuw Amsterdam | Categorie: Roman | Verkrijgbaar als paperback/E-book | 272 pagina’s | ISBN13: 9789046825327 (paperback) 9789046825822 (E-book) | Verkrijgbaar sinds: 08-10-2019 | Recensent: Soraya Latten | Prijs: €22,99-E-book €12,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.