Gangsterschool 3


Recensie Gangsterschool 3 door Fany van Hemelen:
Piramide van verderf

Wat een verbluffend en heerlijk grappig boek is Piramide van Verderf.
Weer een nieuw succes in de komische en fantasierijke jeugdserie Gangsterschool over een plaats waar je lekker slecht mag zijn.

De cover is dit keer opvallend oranje en deze keer staat Grompie afgebeeld in het typische zwart-wit truitje. Wat is het knap om altijd opnieuw zulke mooie afbeeldingen te bedenken, die steeds weer passen bij de hele reeks.

Milly en Charlie zijn dan misschien wel erg betrouwbaar, toch beginnen ze het Rabouw College stilaan gewoon te worden. Deze criminelen in wording zijn hun opleiding tot schurk min of meer als iets normaals gaan zien, maar door hun erg goede hart vallen ze op deze school voor Opleiding tot Tirannen toch nog steeds op. Als kinderen van meesterboeven hadden hun ouders andere plannen dan waaraan zij dachten, maar ze maken er samen het beste van en leggen zich neer bij hun training. Toch blijkt het niet zo eenvoudig om slecht te worden als je eigenlijk heel lief en braaf bent.

Wanneer ze door schoolhoofd Geselhart ongevraagd op missie gestuurd worden, loopt er natuurlijk van alles mis. Hun studiereis naar het Crimicon brengt hen naar hun vijand Het Kruimeling College. De studenten hier zijn nog meer verdorven dan deze aan het Rabauw College en de andere aanwezige boevenscholen hebben ook een serieuze reputatie. Al snel blijkt dat het Kruimeling, net als de andere scholen, de nummer één wil zijn.
Een hels avontuur begint. De afgevaardigden van de verschillende scholen moeten deelnemen aan een bijzonder lesschema en een speciale opdracht beslist wie de beste is. Natuurlijk kan iedereen hier liegen en bedriegen, worden er aparte wapens ingezet en is er een snood plan bedacht om de winnaar te worden. Het is noodzakelijk om de eer van het Rabauw College te redden en hiervoor zijn Milly en Charlie natuurlijk de twee geknipte personen. Gelukkig krijgen ze ook nu hulp van Grompie, hun stinkende maar geniale hond, en een nieuwe bondgenoot. Raar maar waar, maar het aparte duo begint zelfs uit te kijken om terug naar hun instituut te kunnen gaan. Om weer thuis te geraken, bedenken ze een gewaagd plan en het is maar de vraag hoe dit gaat aflopen.

De lekker eigenwijze Milly en de tech-kid Charlie zijn sinds de eerste twee delen mijn vrienden geworden en ook nu heb ik weer genoten van hun fratsen en dappere acties. Opnieuw heeft Kate Wiseman een bijzonder verhaal bedacht met onvergetelijke scènes. Een schaap zal bijvoorbeeld na Piramide van Verderf nooit meer hetzelfde zijn en het lessenpakket op Crimicon deed me hardop lachen.

Hoewel dit al het derde deel is van een serie en er dan soms flauwe afkooksels ontstaan, is dit hier niet het geval. De situaties zijn herkenbaar en de helden dezelfde, maar de auteur weet toch weer origineel en extra grappig uit de hoek te komen. Kinderen zullen, net zoals ik als volwassene, van de leuke schrijfstijl en amusante avonturen smullen. Ook de spanning blijft aanwezig en door de korte hoofdstukken en het duidelijke lettertype is dit opnieuw een vlot verhaal dat kinderen eenvoudig kunnen lezen. De Gangsterschool-reeks is ook ideaal om voor te lezen en de leuke illustraties zorgen ook nu dat het verhaal nog leuker wordt.
Vol ongeduld wacht ik op het vervolg van deze speelse reeks die het hart van iedereen zal veroveren.

★★★★★
Titel: Piramide van Verderf | Deel drie Serie Gangsterschool | Uitgeverij Holland | Auteur: Kate Wiseman | Categorie: jeugdboek | Verkrijgbaar als: Hardcover, E-book | 256 pagina’s – E-book 240 pagina’s | ISBN13: 9789025114459 – E-book 9789025114466| Verschenen sinds juni 2019 | Recensent : Fany Van Hemelen | Datum recensie: 04-01-2020 | Prijs: €16,95 – E-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.