Happy money


Recensie Happy money door Antoinette van Steeg:
Wat is jouw relatie tot geld? Geeft het je veel zorgen of kun je er goed mee omgaan? Ken Honda heeft met Happy money een interessant boek geschreven over geld en hoe we hiermee omgaan en wat het met ons doet.

Geld is niet het probleem, wij zijn het probleem.

Happy money is niet het eerste boek dat Ken Honda op zijn naam kan zetten. Ondertussen heeft hij al 110 boeken uitgebracht. Daarnaast is hij de bestbetaalde spreker van Japan en heeft hij een wekelijkse podcast. Toch moet ik zeggen dat ik nog niet eerder van de auteur had gehoord.

Wat direct opvalt, is de fijne begrijpelijke schrijfstijl. Hierdoor is het boek goed bereikbaar voor een brede doelgroep. Veel punten die worden aangekaart, zijn onbewust bekend, alleen dacht ik er niet echt zo bewust over na. Nu ik het las in een boek en er bewuster over ging nadenken, is de kijk op geld ook anders geworden. Geld is fijn om te hebben, maar kan ook zorgen opleveren. Is dit altijd wel nodig? Kun je je mindset veranderen richting geld?

In Happy money neemt de auteur de lezer mee in hoe je met je geld kunt omgaan. Je kunt het natuurlijk uitgeven of sparen, maar je kunt ook je gedachten over geld veranderen. Hierdoor wordt je kijk hierop anders. Want ben jij een dwangmatige spaarder of een relaxte spaarder? Draai je elk dubbeltje om of geef je het geld het liefst direct uit?

Om rijk te worden heb je zelfvertrouwen nodig.

Ken Honda geeft aan dat er twee soorten geld bestaan: gelukkig geld en ongelukkig geld. Dit is de rode draad van het verhaal. Als jij ongelukkig bent in relatie tot geld zal het ook snel een issue zijn en stress geven. Als jij gelukkiger met geld kunt omgaan, zorgt het ook voor meer ontspanning.

Happy money is een compleet boek over geld en hoe je zelf kunt bepalen hoe je hiermee wilt omgaan. Aan de hand van veel voorbeelden en korte quotes word je langzaam stap voor stap bewuster gemaakt over hoe je je gelukkiger kunt voelen met geld.

Ik vind dat Ken Honda een uitgebreid boekje heeft geschreven, maar niet om achtereen te lezen. Het is veel theorie en soms voelt het wat herhalend aan. Het is voor mij meer een boek dat ik er af en toe eens bij zou pakken. Toch vind ik het goed dat er een verhelderend boek over geld op de markt is gebracht. Tegenwoordig is men steeds opener over geld en is het niet meer zo taboe als een paar jaar geleden. Hier kan dit boek zeker aan bijdragen om over geld te praten met je omgeving.

★★★
Titel: Happy money | Leesfragment | Auteur: Ken Honda |  Xander Uitgevers  | Categorie: lifestyle/non-ficctie | Verkrijgbaar als paperback | 256 pagina’s | ISBN13: 9789401609944 | Verkrijgbaar sinds: 10 oktober 2019 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 10-01-2020 | Prijs: € 18.50  | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.