Happy lifehacks 365


Recensie Happy lifehacks 365 door Antoinette van Steeg:
100 no-nonsense tips & tricks voor een leuker leven

Kelly Weekers bracht eerder het boek Happy life 365 uit en besloot hierop een vervolg uit te brengen: Happy lifehacks 365. Een boek waarbij de lezer heel concreet en simpel aan de slag kan gaan met de tips uit het eerste boek. De subtitel luidt 100 no-nonsense tips & tricks voor een leuker leven. In dit boek wordt geregeld teruggekeken naar het eerste boek, maar ik kreeg niet het idee dat ik het eerste boek speciaal had moeten lezen om dit tweede deel uit te voeren.

Kelly Weekers vertelt in het begin van het boek dat de opzet hetzelfde is als bij het eerste boek. Hierdoor kan er makkelijk teruggezocht worden, als de lezer ondersteunende theorie wil lezen. In Happy lifehacks 365 zijn de teksten niet lang, wat resulteert in een overzichtelijk geheel. Wat ik ook een groot pluspunt vind, is het G-schema zoals Kelly dit schema noemt. Eerst toont ze hierin de werkwijze van een negatieve gedachte, waarna ze daarna de positieve gedachte toont. Dit zorgt voor een heel simpel maar overzichtelijk beeld om je gedachten te veranderen.

In Happy lifehacks 365 schroomt Kelly niet om persoonlijke voorbeelden te delen met de lezer. Dit zorgt ervoor dat het boek prettig aanvoelt en dat jij niet de enige bent die deze gedachten, gewoonten of gevoelens heeft.

“Making mistakes is better than faking perfection”

De 100 lifehacks zijn herkenbaar en zijn opgedeeld in vijf delen, waarna deze verder worden uitgewerkt in de lifehacks. Deel een heeft de titel ‘Het zit tussen je oren’ gekregen. Deel twee heet ‘De status quo‘, gevolgd door het derde deel ‘Een leven vol verwachtingen’. Deel vier heet ‘Geluk is een mindset’ en het geheel sluit af met het vijfde deel ‘Jouw happy life 365’.

Ik vind Happy lifehacks 365 een fijn overzichtelijk boek dat ook nog eens heel prettig leest. Het is een toegankelijk boek voor iedereen die graag aan de slag wil en beter in zijn vel wil komen te zitten. Doordat er 100 lifehacks zijn, is er altijd wel een lifehack te vinden waarmee je aan de slag kunt. Het geheel kent een heerlijke positieve vibe, waardoor ik echt vrolijk en blij werd van de inhoud. Of ik het eerste boek ga lezen, weet ik nog niet. Ik heb niet het idee dat ik echt informatie heb gemist om dit boek te begrijpen.

Happy lifehacks 365 is een leuk boek om zelf aan te schaffen of cadeau te geven. Het zijn herkenbare gedachten en gevoelens, waarmee de lezer met simpele tips aan de slag kan gaan om deze om te zetten in een positieve mindset.

★★★★
Titel: Happy lifehacks 365 | Leesfragment | Auteur: Kelly Weekers | Uitgeverij Kosmos | Categorie: lifestyle, persoonlijke ontwikkeling | Verkrijgbaar als paperback | 222 pagina’s | ISBN13: 9789021572765 | Verkrijgbaar sinds: 12-11-2019 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 13-01-2020 | Prijs: € 20.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.