Yoga Thuis


Recensie Yoga Thuis door Soraya Latten:
57 asana’s voor tussendoor

In dit boek leer je 57 yogahoudingen die je makkelijk in huis kunt doen om even te ontspannen en je rust te pakken. Zonder de perfecte plaatjes maar gewoon normaal.

Wat is dit een fijn boekje! Je leert als newby verschillende makkelijke, en soms moeilijkere, houdingen kennen en waar er in veel boeken over yoga de perfecte plaatjes getoond worden, zijn het hier allemaal afbeeldingen van in huis waar het gewoon zoals in een normaal huis soms een rommeltje is hier en daar, een huis waar echt geleefd wordt. Dit maakt Yoga Thuis een boek dat echt toegankelijk is voor iedereen.

De houdingen worden zorgvuldig beschreven en begeleid door een afbeelding van hoe het moet, ook is de yogakat bij elke houding als illustratie aanwezig, wat ervoor zorgt dat het boek een stuk nuchterder maakt dan veel andere boeken over yoga. Bij elke houding wordt ook uitgelegd wanneer en waar in huis je de houding het beste kunt uitvoeren en er wordt zelfs bij één houding aangegeven dat de schrijfster van dit boekje het zelf niet kan wat, voor mij persoonlijk, het boek nog mooier en aantrekkelijker maakt.

Het enige minpunt was dat de yogahoudingen niet op een bepaalde volgorde lijken te staan, waardoor er in het begin over De berg, de beginhouding, wordt gesproken, maar deze houding leer je pas halverwege het boekje. Dit zorgt ervoor dat je vaak heen en weer aan het bladeren bent, voordat je de houding pas kunt gaan uitvoeren. Maar voor de rest is dit boek een echte aanrader voor iedereen die yoga eens wil proberen!

Marciel Witteman is naast auteur ook journalist en hoofdredacteur van Yoga Internationaal. Zelf is ze al jaren bezig met yoga en heeft hier verschillende lessen in. Eerder schreef ze het boek In yogaland.
Irene Ypenburg is zeer creatief en werkzaam als schrijfster, muzikant, tekenaar en fotograaf.

★★★★
Titel: Yoga thuis | Auteur: Marciel Witteman en Irene Ypenburg | Uitgeverij Balans | Categorie: Lifestyle | Verkrijgbaar als: paperback | 176 pagina’s | ISBN13: 9789463820585 | Verkrijgbaar sinds: 14-10-2019 | Recensent: Soraya Latten | Datum recensie: 13-01-2020 | Prijs: €15,- | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.