Op weg naar je droombaan


Recensie Op weg naar je droombaan door Soraya Latten:
Wat als je geen voldoening meer vindt in je werk? Durf je dan op zoek te gaan naar een baan die je wel gelukkig maakt? En als je hier al naar op zoek gaat, hoe vind je dan je droombaan? In vijf stappen neemt Pieter de Jong je mee op zoek naar jouw droombaan.

Pieter de Jong heeft een simpel maar effectief stappenplan gemaakt voor iedereen die op zoek is naar een baan waar hij of zij zich goed bij voelt. Door middel van makkelijke doelgerichte vragen, weetjes en opmerkingen leer je steeds meer over jezelf en je uiteindelijke doel kennen.
Het boek wisselt de hoofdstukken af met af en toe een betekenisvolle spreuk, een mooi gedichtje of een toepasselijke illustratie. Dit zorgt ervoor dat het boek niet alleen informatief is, maar ook prettig is om te lezen.

De schrijfstijl van Pieter de Jong is fijn en doeltreffend, hij blijft bij de informatie die ertoe doet en maakt het verhaal niet ingewikkelder dan nodig is, waardoor dit boek voor iedereen toegankelijk is en iets kan betekenen.
De informatie die gegeven wordt, is handig en eenvoudig toe te passen en laat je echt nadenken over jezelf, waardoor je ook een beter inzicht hebt in je doelen en eisen in verband met het vinden van een baan. Dit boek helpt je uiteindelijk dus niet alleen een beter inzicht te krijgen qua werk maar ook echt in jezelf als persoon.

Want zoals het al op de voorzijde van het boek wordt aangegeven, het gaat erom wie je bent, dan pas wat je wilt en wat je kunt en dat alles zorgt ervoor dat je uiteindelijk klaar bent om op zoek te gaan naar de baan die perfect bij jou past.

Pieter de Jong vervulde topposities bij verschillende mediabedrijven. Daarnaast begeleidt hij jonge professionals in het verkennen van hun mogelijkheden in het bedrijfsleven en het sturen hiervan. Hij schreef onder andere de boeken Het avontuur van leidinggeven en De eerste honderd dagen. Op weg naar je droombaan is zijn nieuwste zelfhulpboek.

★★★★★
Titel: Op weg naar je droombaan | Auteur: Pieter de Jong | Uitgeverij Balans | Categorie: Lifestyle, Zelfhulpboeken | Verkrijgbaar als paperback en E-book | 160 pagina’s | ISBN13: paperback 9789463820417 -E-book 9789463820424 |  Verkrijgbaar sinds: 23 september 2019 | Recensent: Soraya Latten | datum recensie: 14-01-2020 | Prijs: €17,99 – E-book €9,99  | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.