Delete & Geniet


Recensie Delete & Geniet door Lore van Dun:
Delete & Geniet is een zogenaamd zelfhulpboek. Ik ben hier meestal geen grote fan van en sta hier nogal sceptisch tegenover. Delete & Geniet sprak me echter vanaf het begin aan. Ik verhuis binnenkort en ik zou graag eens willen leren om spullen weg te kunnen gooien die ik helemaal niet meer nodig heb. Het ideale moment hiervoor is natuurlijk net voor de verhuizing. Op die manier hoeven we minder te verhuizen!

Delete & Geniet is onderverdeeld in drie duidelijke thema’s, je leven, je werk en je huis. Omdat ik de nadruk wilde leggen op opruimen en weggooien voor de verhuizing begon ik met het thema ‘Huis’. Je krijgt in dit deel handige manieren aangereikt om bij bepaalde spullen te bepalen of je ze gaat houden of dat je ze beter weg kunt doen. Ik ben heel blij dat ze ook rekening houdt met de sentimentele waarde die aan bepaalde voorwerpen hangt. Er worden ook voor deze voorwerpen oplossingen geboden om ze te houden, of om er iets mee te doen. Het boek bevat ook een hoofdstuk over de capsule-wardrobe. Ik ben hier iets minder geïnteresseerd in, omdat ik niet het gevoel heb dat ik een shopping-probleem heb. Toch heb ik dit hoofdstuk ook met veel interesse gelezen om zo bepaalde tips die ze geeft, toch te gebruiken.

Naast het thema ‘Huis’ zijn er nog twee andere thema’s te ontdekken in het boek. In ‘Leven’ geeft de auteur tips voor agendabeheer, geldbeheer, maar ook self-care. Het gaat niet altijd om puur fysieke problemen, maar ook van jezelf houden is belangrijk! In het thema geldbeheer heeft ze het uitgebreid over hoe je het kunt aanpakken en welke aanpassingen je kunt doen. Ik ben tot nu toe nog niet hiermee gestart, maar ik hoop in het nieuwe jaar deze techniek eens toe te passen. Zo kan ik ook eens bekijken hoe we meer kunnen sparen, zeker nu we een huis gekocht hebben, is dit een handige tip.

Als laatste onderdeel is er het thema ‘Werk’. Dit onderdeel is spijtig genoeg niet op mij van toepassing. Ze geeft heel veel tips en het lijkt mij ook heel handig, maar ze zijn volledig gericht op mensen met een kantoorbaan of mensen die thuis werken. Ik ben laborante, dus ik heb geen eigen bureau dat ik moet opruimen. Ik kan mijn week niet zelf indelen en ik heb ook geen werk om mee naar huis te nemen. Ze geeft handige tips en ik denk dat de meeste mensen hier ook echt iets aan gaan hebben. Ik heb het alleen niet in de praktijk kunnen toepassen, omdat ik dit niet kan testen.

Delete & Geniet krijgt van mij drie sterren. Het is een handig boek dat vele aspecten van je leven aanhaalt en je tips geeft om ook kleine dingen te veranderen. Het is niet enkel maar het oppervlakkige opruimboek, maar het geeft ook tips over hoe je het kunt aanpakken en wat vaak bepaalde valkuilen zijn. Omdat er ook een luik ‘Leven’ en ‘Werk’ is, kun je iedereen blij maken met het boek.

★★★
Titel: Delete & Geniet | Auteur: Anna Newton | Uitgeverij Altamira | Categorie: Lifestyle, zelfhulp | Verkrijgbaar als hardcover| 255 pagina’s | ISBN13: 9789401304498 | Verkrijgbaar sinds: 15 oktober 2019 | Recensent: Lore van Dun | Datum recensie:  15-01-2020 | Prijs: €22,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.