Hoofdlijnen


Recensie Hoofdlijnen door Fany van Hemelen:
123 lifehacks voor meer focus en aandacht in je leven!

Hoofdlijnen is wat jij wilt: Je Kick Under the Ass, je EHBO-kit, je life-coach of eender wat jij ziet in deze moderne gids.

Hoofdlijnen is de essentie, gevat in rake woorden en een opvallend beeld. Inspiratie, motivatie, business info en levenswijsheid op moderne schaal.

Als je nu denkt : “Oei managementboeken, dat is droge kost en onbegrijpelijk. Deze sla ik over”, dan kan ik je geruststellen.

Om met de deur in huis te vallen, wat een mooi vormgegeven en ongelooflijk handig boekje is dit. Lucas Reinds is mede-oprichter van de creatieve studio Pankra. Het talent om wat je ziet te benadrukken, heeft hij duidelijk slim toegepast in Hoofdlijnen. Uit een zee aan zelfhulp en non-fictie boeken vertaalde hij de meest opvallende informatie in hapklare en visuele statements. Een quote en een bijpassende zwart-wit tekening zeggen vaak veel meer dan eindeloze tekst. Ons brein legt sneller een connectie en door deze combinatie onthouden we meer.

Hoofdlijnen is de ideale combinatie van woord en beeld en is grappig en bruikbaar voor iedereen. In 123 lifehacks voor meer focus en aandacht in je leven geeft de auteur leuke ideeën om jezelf beter te organiseren, meer focus te vinden of gewoon inspiratie of praktische tips te vinden.

Het klopt dat er talloze zaken in zitten om in het zakenleven of op je werk te gebruiken, maar naast deze reminders is er ook meer dan genoeg plaats voor inzichten die altijd toepasbaar zijn. Bijna iedereen, of je nu huisvrouw of zakenman, jong of oud, man of vrouw bent, herkent het gevoel dat het leven te snel gaat, we dingen vergeten en kampen met overvolle to do lists. Naast wat nodig is, willen we ook nog rondhangen op sociale media en leuke dingen doen in onze vrije tijd. Kortom, de dag heeft nooit genoeg uren.

Tijd of zin om ingewikkelde boeken te lezen, hebben de meeste mensen dan ook weer niet. We hebben nog zoveel te doen.

Lucas Reinds is, net zoals ikzelf, een persoon die graag leert en deze wijsheid daarna wil delen.

Omdat hij zag hoeveel boeken hij las en dat hij door de bomen vaak het bos niet meer zag en het meeste vergat, besloot hij zelf deze verzamelde inzichten eenvoudig, snel en kort te delen.

Eerst was er het grote succes op Instagram en nu heeft hij met Hoofdlijnen een boeiende en concrete lifehackset gemaakt, die je overal kunt meenemen om even in te bladeren. Je kunt het boekje ineens lezen, maar veel uitdagender is het om elke dag een inzicht te lezen, eventjes rust te nemen om dit aandachtig te verwerken en dan concreet uit te proberen. Het leuke is dat hij elke tip in een eigen stijl toont, met als kers op de taart, een persoonlijke noot.

Ben je iemand die, net als ik, altijd meer wil en nooit genoeg info heeft? Ja? Ook voor ons is dit boek een aanrader. Het is dan geen snelle brok informatie, maar wel een prachtige start of reminder om daarna de aangehaalde boeken op te zoeken en volledig te verslinden.

Hoofdlijnen is de ideale oplossing om zonder gedoe te ontdekken wat echt telt. Het is een bouw-kit om jezelf te managen, de druk te verlagen en meer concentratie en inspiratie te krijgen.
Leuke bonus is dat je als je deze 123 lifehacks gaat gebruiken, er meer ruimte vrijkomt om te genieten van alles wat je doet. Je uren in een dag blijven dezelfde, maar je leert anders kijken.

Hoofdlijnen zet je op scherp, doet je vertragen en maakt je in no time wijzer!

★★★★★
Titel: Hoofdlijnen | Uitgeverij : Luitingh-Sijthoff | Auteur: Lucas Reinds | Categorie : Persoonlijke Ontwikkeling  | Uitvoering : Paperback en E-book | ISBN13: 9789024587544 – E-book ISBN:9789024587551 | Aantal pagina’s : 160 Paperback en 37 E-book | Verkrijgbaar sinds: 11-2029  | Verkrijgbaar als paperback en E-book | Recensent: Fany Van Hemelen | Datum recensie: 16-01-2020| Bestellen

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.