Je beste ik


Recensie Je beste ik door Sheila Vermeulen:
Wees jezelf, alleen beter

Vraag jezelf af….
Ben ik echt degene die ik wil zijn?
Is dit het leven dat ik echt wil leven?
Leef ik elke dag mijn beste zelf?
Wat kan ik – vandaag – veranderen?

Mike Bayer is een personal/life coach, die onder andere in de adviesraad van Dr. Phill McGraw zit. Mike Bayer begeleidt mensen die op zoek zijn naar een vreugdevoller leven. Hij is ook regelmatig te zien in de Dr. Phil Show als Coach Mike.

Nadat Mike Bayer zijn eigen verslaving had overwonnen, wilde hij ook andere mensen helpen met het overwinnen van hun problemen. Hij is begonnen als counselor voor alcohol- en drugsverslaafden. Nu zet hij zijn ervaring en kennis in om, als personal/life coach, mensen te helpen hun beste zelf te vinden.

Aangezien hij niet iedereen persoonlijk kan bijstaan, heeft hij het Best Self-model ontwikkeld. Hierdoor kun je zelf aan de slag met dit boek en kun je ergens op terugvallen op het moment dat je dat nodig hebt. Het kan inzicht brengen in wat werkt en wat niet werkt binnen de zeven terreinen waarmee Mike Bayer ieder leven markeert. Deze zeven terreinen van een leven zijn: jouw sociale leven, jouw privéleven, jouw gezondheid, jouw opleiding, jouw relaties, jouw werk en jouw spirituele ontwikkeling.

Je beste ik is een boek dat je wellicht kan helpen om jouw leven te verbeteren. Of je nu veel wilt aanpakken of bijvoorbeeld maar één ding beter wilt doen. Ook als je nog niet weet wat je wilt veranderen, alleen dat je iets wilt veranderen, zou dit boek je handvatten kunnen bieden.

Je beste ik is een combinatie van een lees- en een doeboek. Als je met dit boek wilt gaan werken, heb je best een grote dosis motivatie nodig. Je zult namelijk echt actief met het boek en jezelf aan de slag moeten gaan. Volgens Mike Bayer zijn er vijf grondbeginselen voor verandering, namelijk: nieuwsgierigheid, eerlijkheid, openheid, bereidheid, focus.

Het boek staat vol met vragen over jouw leven. Daarnaast vind je tips en toepassingsmogelijkheden. Mike Bayer geeft voorbeelden uit zijn eigen leven en uit zijn werk met zijn cliënten. Je zult ook gebruik gaan maken van creatieve hulpmiddelen zoals tekenen, een dagboek bijhouden, etc. Natuurlijk is ook jouw eigen input van groot belang.

Je beste ik is een leuk boek om jezelf en jouw leven eens onder de loep te nemen. Misschien kom je er door dit boek achter, dat je eigenlijk heel tevreden kunt zijn over jezelf en jouw leven. Misschien vind je verbeterpuntjes om het nog leuker te maken. Wellicht vind je het gewoon fijn om de stappen uit het boek te doorlopen. De tips en stappen van Mike Bayer zijn in ieder geval eenvoudig te volgen.

Als je een liefhebber bent van dit soort lifestyleboeken of als je eens op een leuke manier naar jouw eigen leven wilt kijken, dan zal Je beste ik je zeker aanspreken. De verhalen zijn duidelijk en de tips en oefeningen zijn helder en uitvoerbaar. Ik geef Je beste ik 3.5 sterren.

★★★
Titel: Je beste ik | Auteur: Mike Bayer | Uitgeverij Scriptum | Categorie: Lifestyle, psychologie & gezondheid | Verkrijgbaar als Paperback | 309 pagina’s | ISBN13: 9789463191432 | Verkrijgbaar sinds: november 2019 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 16-1-2020| Prijs: €20,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.