Be-Lieve life-book


Recensie Be-Lieve life-book door Fany Van Hemelen:
Wat een schitterende eye-opener is het Be-Lieve life-book!

Neem je leven in handen is de perfecte ondertitel, want dit Be-Lieve life-book is geen boek, nee: het wordt jouw beste vriend.

Lieve Bullens is sinds 1988 mental coach. Vandaag is ze mentor van topsporters, mediamensen en ondernemers en ze heeft haar eigen Be-Lieve Academy. Met dit inspirerende doe-boek heeft ze een bootcamp op papier gecreëerd. Niet schrikken, dit bootcamp is geen fysieke marteling, het is een mentale ontdekkingsreis en het boek daagt je uit om op zoek te gaan naar jouw wensen en verlangens.

Citaat:
Je kan niet controleren wat anderen over je zeggen of denken.
Je eigen Acties daarentegen liggen wél binnen jouw controle en macht. Dat is de start die je maakt om jezelf te zijn, om dichter bij jezelf te blijven. Om sterke prestaties te leveren.

De mooie hardcover is geïllustreerd met prachtige foto’s en quotes en heeft een wit en gouden leeslint, die beide een doel hebben. Met het witte lintje kun jij aangeven in het boek waar je nu staat. Het gouden lint staat symbool voor waar jij naartoe wilt. Toch is het Be-lieve life-book vooral wat jij ervan maakt. Je begint waar het jou past en bouwt je levensplan verder uit hoe jij het zelf droomt.

Door drukte of zorgen voor anderen vergeten we soms wie we zelf zijn. In onze hedendaagse wereld zijn er te veel prikkels of afleiding voor het brein en de mind of we volgen de modegrillen.

Het life-book laat jou je eigen verhaal schrijven. Lieve leert je de CABU-methode ( Controle- Actie-Balans-Uniek) toepassen om weer je ware ik en je ware wensen op te sporen.
Bij actie is de eerste opdracht om elke letter van jouw naam te verbinden met een woord dat voor jou belangrijk is.
Wie ben ik echt en wat zijn mijn kernwaarden, is het volgende wat je gaat onderzoeken. Hoe vul ik mijn levensgebieden in en hoe zijn deze verbonden met elkaar is nog zo’n interessant vraagstuk. Het stukje zelfkennis laat je aan de hand van gerichte vragen opnieuw zien wat jij echt wilt en hoe jij in de wereld staat. Er is ruimte om te schrijven, mooie quotes om je te laten nadenken en het gedeelte uniek gaat over wat alleen jij kunt op jouw eigen manier. Wat heb ik NU nodig, wat zijn mijn overtuigingen, wat wil ik veranderen, zijn enkele vragen waar je diep over gaat nadenken. Om je eigen blauwdruk te maken kun je ook nog een brief naar jezelf schrijven uit de toekomst, een collage maken voor de toekomst en visualiseren hoe jij graag wilt dat je leven zich verder gaat ontwikkelen. Al deze tips en vragen geven je een goed beeld waar je nu staat en zo kun je beter bepalen hoe je verdergaat na het bootcamp. Het kan ook op elk moment van je leven ingevuld worden. Als je voor een zware beslissing staat of een een moeilijke tijd doormaakt, kan dit Lifebook een steun zijn, maar ook als je leven stabiel verloopt, kan het je nieuwe ideeën brengen.

Het Be-Lieve life-book laat je voelen dat jij speciaal bent en het is een wijze raadgever.
Het lijkt alsof Lieve Bullens tijdens dit boek naast je zit en dat zij je de inzichten doorgeeft, maar zoals zij zelf zegt, ben jij de enige die je leven in handen kan nemen.

Citaat:
Je kan het willen. Je kan het hopen of laten gebeuren.

Ik kan heel veel uitleg geven over het Be-Lieve life-book, maar eigenlijk moet je deze coach gewoon gebruiken, je laten inspireren en ermee aan de slag gaan. Het is ook een ideaal cadeau voor iemand, omdat iedereen dit kan gebruiken.

Dit is je weg naar een ander leven als jij wilt. Het Be-Lieve life-book is geen tovermiddel, maar het is een heerlijke en verrassende tool om dicht in je buurt te houden en steeds opnieuw te reflecteren over je leven. Ik ga het naast mijn bed leggen, zodat ik er nog veel in kan schrijven, herlezen en wanneer het even moeilijk is, ga ik op zoek naar wat mij balans en rust brengt. Dit Be-Lieve life-book is veel meer dan een boek. Het is mijn soulmate…


★★★★★
Titel: Be-Lieve life-book | Willems Uitgevers | Auteur: Lieve Bullens | Categorie: Lifestyle | Uitvoering: paperback | 160 pagina’s | ISBN13: 9789492419484 | Verkrijgbaar sinds: 15-05-2019 | Recensent: Fany Van Hemelen | Prijs: €19,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.