Bedtijd voor Baby Luiaard


Recensie Bedtijd voor Baby Luiaard door Jolanda Kalkman:
“Hoog in de bomen riep Mama Luiaard naar haar jong: “Bedtijd, kleintje!”
Maar Baby Luiaard kon nog niet naar bed. Ze had nog zoveel plezier!”

De maan welterusten zeggen en natuurlijk ook alle sterren. Een liedje zingen voor de vogels, nog even iets eten, nog heel even spelen en tot slot nog een verhaaltje! Baby Luiaard heeft het nog veel te druk om te gaan slapen! Maar het is al de hoogste tijd, want de zon komt al bijna op!

“Bedtijd voor Baby Luiaard” is een lief verhaaltje voor alle kleine kinderen die nog heerlijk aan het treuzelen zijn voor ze gaan slapen.

Iedere ouder zal het herkennen. Zodra het tijd is om naar bed te gaan, moet de jonge dame of heer eerst nog van alles doen. Maar vlak voor het slapen gaan is er natuurlijk altijd tijd voor een leuk verhaaltje. Dit prentenboek is uitstekend geschikt voor alle kleine treuzelaars.

Door voor een luiaard te kiezen, heeft Danielle McLean een leuke draai gegeven aan dit prentenboek. De luiaard is een nachtdier. Zodra de zon op begint te komen, moet de luiaard slapen. Een grappig detail dat zeker iets oudere kinderen aan het denken zal zetten.
De illustraties zijn van Sarah Werd. Zij heeft in haar illustraties ook goed rekening gehouden met het opkomen van de zon. Elke nieuwe bladzijde heeft een net iets lichtere achtergrond. Wanneer je snel bladert door het boek, zie je letterlijk de zon opkomen.

De illustraties zijn blad vullend, hierdoor kan de kleine luisteraar fijn meekijken met wat er gebeurt. Er valt ook veel te zien, want er zitten veel details in de tekeningen. Mieren, torretjes, rupsen, aapjes, kikkers en nog veel meer dieren die ‘s nachts actief zijn, komen voorbij.

Wat vindt Annechien (4) van dit prentenboek?
“De zon komt al op en dat betekent bedtijd voor kleine luiaards!” “De zon komt op?” “Ja”, zeg ik, “ga jij ook slapen als de zon opkomt?” “Nee!” “Waarom doet de luiaard dat dan wel?” “Omdat het een nachtdier is! En die kikker daar ook!”
“Wat vind je van dit boek?” “Heel leuk!”, en dat bleek wel nadat ik het verhaal voor een tweede en derde keer voor “moest” lezen. Ze genoot van de tekeningen, maar het opkomen van de zon vond ze het leukst.

Dit mooi verzorgde prentenboek is, naast het schattige verhaal, ook nog eens leerzaam. Wij zijn samen erg enthousiast en kunnen dus niet anders dan 5 sterren geven.

★★★★★
Titel: Bedtijd voor Baby Luiaard | Auteur: Danielle McLean | Illustrator: Sarah Ward  | Veltman Uitgevers | Categorie: prentenboek| Verkrijgbaar als: Hardcover| 24 pagina’s met illustraties| ISBN13: 9789048318018 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2019 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 22-01-2020  | Prijs: €13,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.