Krokodillen-alarm!


Recensie Krokodillen-alarm! door Jolanda Kalkman:
Muis, Konijn en Stoffel de Schildpad zijn samen op pad. De zon gaat langzaam onder en het is tijd om naar huis te gaan. “Zullen we binnendoor gaan, door de kreek?”, vraagt Muis.

Konijn durft niet, want in de kreek zitten krokodillen. Stoffel weet helemaal niet wat een krokodil is. Muis legt het hem graag uit hoe je een krokodil kunt herkennen. Maar of Muis zelf een krokodil kan herkennen als hij er eentje tegenkomt…..

Krokodillen-alarm! is een prentenboek vol verstopte gemene en gevaarlijke krokodillen! Zie jij waar de krokodillen verstopt zitten, wanneer Muis, Konijn en Stoffel slingeren aan lange slappe takken of over gladde boomstammen heen glibberen?
Als dat maar goed afloopt!

Een boek waarin gevaarlijke dieren verstopt zitten, is altijd heel spannend voor jonge kinderen! Tijdens het voorlezen weten kleuters dat er iets gaat gebeuren. Dit is van de gezichten af te lezen. Vol verwachting zullen ze de bladzijden omslaan. Maar het wordt net niet te eng en het boek sluit met een grapje af.

De illustraties zijn ook van Jonny Lambert. Muis, Konijn en Schildpad zijn goed herkenbaar, maar voor
de krokodillen moet je twee keer kijken om ze te herkennen.
Het verhaal is spannend en grappig tegelijk. Bij de drie vrienden staat de tekst steeds in een tekstballon. Dit is erg handig wanneer je met verschillende stemmen voorleest. Kinderen weten dan direct wie er wat zegt. Eventueel kun je het dier aanwijzen terwijl je voorleest.

Dit prentenboek is het leukst wanneer je het verhaal een aantal keer hebt voorgelezen. Kleuters weten dan al wat er gaat gebeuren en kunnen zich hierop verheugen. Ik heb dit boek aan kleine groepjes kleuters voorgelezen en bij de tweede keer genoten ze veel meer van het boek dan de eerste keer. Dat was heel leuk om te zien.

Wat vindt Annechien (4) van dit prentenboek?

Foto: Jolanda Kalkman


“Ik vind het een leuk en grappig boek. Maar ook een beetje spannend! Het leukste vond ik toen Muis, Konijn en Stoffel in de krokodillenbek zaten. Omdat Muis zegt dat je er NOOIT in mag lopen, maar ze er al in zitten!”
De tekst bleef ook hangen. Na het voorlezen heb ik nog heel vaak “Appeltje-eitje” gehoord! Dit vond ik erg grappig.

Krokodillen-alarm is een heerlijk voorleesprentenboek dat prima in kleuterklassen of thuis voorgelezen kan worden. Wij hebben ervan genoten. Wij waarderen het prentenboek dan ook op 5 sterren.

★★★★★
Titel: Krokodillen-alarm! | Leeftijd: 3 plus | Auteur: Jonny Lambert | Veltman Uitgevers | Categorie: voorleesboeken, prentenboeken| Verkrijgbaar als: Hardcover | 32 pagina’s met illustraties | ISBN13: 9789048317783 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2019 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 22-01-2020 | Prijs: €13,50 | Bestellen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.