Teddybeer Flora


Recensie Teddybeer Flora door Pierre Peeters:
Hoe een vuile teddybeer wordt opgenomen in een warm gezin!

Peter woont in Praag en vindt op weg van school naar huis in de sneeuw een beer. Peter denkt dat hij de beer niet mee naar huis mag nemen en besluit om de beer zichtbaar tegen een paal te zetten. Wanneer de beer er een paar dagen later nog steeds ligt, neemt Peter de beer mee naar huis.
De beer wordt gewassen, hersteld, verzorgd en vertroeteld door Peter en zijn familieleden. De beer krijgt een naam, Flora. De beer wordt vanaf nu een meisjesbeer en krijgt een leuke roze bloemetjesjurk om haar schouders.

De beer maakt volledig deel uit van het gezin: zij eet mee, slaapt in dezelfde kamer als Peter, speelt gitaar, leert breien en is verzot op het atlasboek waar zij een voorkeur heeft voor de kaart van Australië.

Dit boekje met de titel Teddybeer Flora is heel erg mooie uitgave in een handig hardcoverformaat.
Het verhaal wordt verhaald op dubbelpagina’s. Op de linkerpagina’s staan kleine zwart-wittekeningen met een korte tekst en op de rechterpagina’s vinden we een prachtige illustratie die correspondeert met de tekst. Alle illustraties zijn kleurrijk en het zijn net schilderijtjes die heel erg passend de sfeer en de emoties van het verhaal weergeven.

De korte tekstfragmenten zijn leuk en laten plaats voor een eigen invulling en een eigen fantasiebeleving. Het verhaal is mooi, warm, pakkend en geeft aan dat men gelukkig kan zijn met heel kleine dingen.

Voor de mooie vormgeving, voor de fijne illustraties en voor het aangrijpende en tedere verhaal waardeer ik dit boek graag met 5 (vijf) sterren.

★★★★★
Titel: Teddybeer Flora | Oorspronkelijke titel: Muj medved Flora | Auteur en illustrator: Daisy Mrázková | Uitgeverij: TipToe Print | Categorie: Prentenboeken– Voorlezen | Leeftijd: 3 plus | Verkrijgbaar als: hardcover | Pagina’s: 60 | ISBN13: 9789463880527 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2019 | Recensent: Pierre Peeters | Datum recensie: 23-1-2020 | Prijs: €18,- | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.