Zó moe en toch klaarwakker


Recensie Zó moe en toch klaarwakker door Hannie van Grol:

Het is bedtijd. Zes dieren, de egel, de vos, de ezel, de pelikaan, de krokodil en de zeeleeuw liggen al in bed. Vijf dieren zijn zó moe, alleen de zeeleeuw is klaarwakker. Hij moet nog plassen en gaat het bed uit. Dat brengt het nodige geluid met zich mee. Dan is de krokodil ook wakker, omdat hij zijn tanden nog moet poetsen. Zo gaat het door tot alle dieren uit bed zijn en dan nog even een kus voor het slapen gaan halen bij het kindje. Nu zijn alle dieren doodmoe en vallen in slaap, alleen het kindje is nu klaarwakker. Die weet wel raad met al die dieren en al snel zijn ze allemaal verdwenen naar hun eigen bed.

Wat een leuk herkenbaar verhaaltje! Alle smoesjes die kinderen kunnen verzinnen om maar niet te hoeven slapen, passeren de revue. Daarom is dit prentenboek een aanrader om voor te lezen bij het naar bed gaan. Kinderen zullen zich kunnen vinden in de uitvluchten die de dieren hebben en door de herhalingen in de tekst zullen ze al snel het verhaaltje ‘zelf kunnen lezen’. Ook grappig zijn de verschillende geluiden die de dieren maken bij het uit bed stappen en naar de deur gaan, die ook nog open en dicht moet. Ieder dier maakt een eigen geluid. Als de zeeleeuw loopt, hoor je bijvoorbeeld ‘pitsj, patsj, pitsj, patsj’ en bij de krokodil ‘sjluurf, sjluurf, sjluurf’.

Zó moe en toch klaarwakker is een grappig prentenboek met een stevig kaft en stevige bladzijden met afgeronde hoeken, zodat ze bestand zijn tegen grijpgrage kinderhandjes. De kleurrijke illustraties zien er aantrekkelijk uit. De dieren zijn heel herkenbaar voor kinderen, die er dan ook erg van zullen genieten. De herhalingen in de tekst zijn voor kinderen heel prettig, omdat ze na een paar keer voorlezen zelf bepaalde woorden algauw aan kunnen vullen. Grappig in de tekst is de kleine variatie op het eind.

Om het bedritueel prettiger te laten verlopen en alle uitvluchten voor te zijn, is dit een boekje dat erg behulpzaam kan zijn. Een aanrader waar kinderen keer op keer van zullen genieten!

★★★★★
Titel: Zó moe en toch klaarwakker | Auteur: Susanne Strasser | Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren | Categorie: Prentenboek, voorlezen voor 3 – 6 jaar | Verkrijgbaar als hardcover | 24 pagina’s | ISBN13: 9789089672537 | Verkrijgbaar sinds: januari 2017 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 24-1-2020 | Prijs: € 11,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.