Muis telt tot tien


Recensie Muis telt tot tien door Jolanda Kalkman:
De twee vriendjes Muis en Beer leren jouw peuter met dit schattige telboekje al gauw tot tien te tellen.

“Acht potloden rood, geel blauw,
Muis maakt een tekening voor jou.”-
Pauline Baartmans

Muis telt tot tien is verschenen in de serie Thuis bij Muis. Dit telboekje is gemaakt van stevig karton wat erg fijn is voor peuterhanden. Zo kan je peuter zelf in het boekje bladeren, zonder dat de bladzijden kapot gaan.

De tekst is eenvoudig en staat op rijm. Door het boekje vaak voor te lezen, zal je peuter al snel weten wat er gaat komen. Samen kun je bijvoorbeeld de bijen tellen of de sokken aan de waslijn. Maar welke sokken horen er eigenlijk bij elkaar?

Niet alleen de tekst maar ook de illustraties zijn gemaakt door Pauline Baartmans. Voor de illustraties heeft Pauline gekozen voor zachte kleuren en herkenbare tekeningen. Hierdoor is het boekje een feestje om erin te mogen kijken.

Muis telt tot tien is een erg leuk boekje om voor te lezen aan de allerkleinsten. Met je peuter bij jou op schoot kun je samen heel vaak lezen, tellen en genieten van de tekeningetjes.
Onderweg en het boekje vergeten? Download dan de app Thuis bij Muis. Hier staat naast leuke voorleesverhaaltjes ook een telverhaal met de illustraties uit het boekje.

Foto: Jolanda Kalkman

Op de site www.thuisbijmuis.nl kun je nog veel meer leuke dingen ontdekken die met Muis en Beer te maken hebben. Zo kun je de kinderkamer helemaal in stijl maken met de leuke posters die op deze site te koop zijn. Ook zijn er leuke tekeningen te downloaden, zodat je peuter Muis zelf de mooiste kleuren kan geven.

Wat vindt Annechien (4) van Muis telt tot tien?
“Ik vind het leuk om erin te tellen. De vlindertjes zijn nog wel een beetje moeilijk, want dat zijn er best veel! Tellen in de app vind ik ook leuk, want het zijn dezelfde plaatjes.”
Annechien kan goed tot 10 tellen. Maar tellen en aanwijzen is best nog een beetje moeilijk. Dan zijn er opeens veel meer sokken aan de waslijn of zoemt er een hele zwerm bijen rond de korf!

Ik waardeer dit boekje op vijf sterren.

Thuis bij Muis won een Sardes Leespluim (juli 2019).

★★★★★
Titel: Muis telt tot tien | Auteur: Pauline Baartmans | Uitgeverij Holland | Categorie: voorleesboek, telboek, peuter| Verkrijgbaar als: Hardcover| 12 pagina’s met illustraties| ISBN13: 9789025114541 | Verkrijgbaar sinds: september 2019 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 25-01-2020 | Prijs: €6,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.