Thuis bij Muis


Recensie Thuis bij Muis door Jolanda Kalkman:
Muis en Beer zijn twee vrienden. Ze vinden het erg leuk om van alles samen te doen. Zo helpt Beer Muis bij koekjes bakken. Maar de buikjes zijn al vol voordat de koekjes zijn gebakken!
Wanneer het regent, gaan ze samen in de plassen stampen. Maar daar worden ze wel kleddernat van… En wanneer Muis ziek is, blijft Beer dicht bij haar in bed.

Thuis bij Muis bestaat uit leuke korte voorleesverhaaltjes voor jonge kinderen vanaf een jaar of 2. Muis en Beer doen samen heel veel leuke dingen die kinderen zelf ook leuk vinden om te doen. Verstoppertje spelen, verkleden of samen in bad. De kinderen zullen zelf ook al deze dingen al eens hebben gedaan, waardoor het heel herkenbaar voor hen zal zijn.

De teksten staan op rijm. Hierdoor kun je het boek “samen” voorlezen. Iets oudere kinderen (rond de 4 jaar) kunnen zelf al heel gauw de zinnen aanvullen. Dit vinden ze vaak erg leuk om te doen! Ben je uitgelezen? Dan kun je samen de zoekopdrachtjes uit gaan voeren die op de schutbladen staan.

Het boekje staat vol lieve illustraties. Deze zijn ook door Pauline Baartmans gemaakt. Voor de illustraties heeft ze voor zachte kleuren en herkenbare lijnen gekozen. De tekeningen zijn heel schattig om naar te kijken. Hierdoor is het een heel lief boekje geworden.

In juli 2019 heeft Thuis bij Muis de Sarders-Leespluim gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar) om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen. Op de site van Sarders vind je ook nog leuke activiteiten die bij de verhaaltjes uit het boekje passen. Erg leuk om samen met je peuter of kleuter te doen.

Foto: Jolanda Kalkman

Op de site http://www.thuisbijmuis.nl vind je tot slot nog veel meer leuks. Hier kun je bijvoorbeeld hele leuke posters vinden voor in de kinderkamer die je online kunt kopen. Ook vind je er kleurplaten die je kunt downloaden. Er zijn er verschillende die ook nog bij thema’s passen rondom Sinterklaas en Kerst.

Ben je onderweg en het boek vergeten mee te nemen? Dan kun je de voorlees-app downloaden. Vooral het samen rijmen is erg leuk om te doen. Maar je kunt ook op zoek gaan naar de beestjes of samen tellen.

Wat vindt Annechien (4) van Thuis bij Muis?
“Ik vond de verhaaltjes grappig. Muis moest opruimen, maar dat wilde Muis eigenlijk niet. Ik vind opruimen wel leuk hoor.” “Stampen in de plassen vind ik ook leuk om te doen. Alleen zijn mijn laarzen nu te klein!”
“Het leukst vond ik het toen Beer verstopt was. Hij was nergens. Maar toen keek Muis in het bad en was Beer erin gevallen, haha. Toen moest hij droog gemaakt worden!”
“Muis kan al zonder zijwieltjes fietsen, maar ik nog niet. Maar ik ben wel goed aan het oefenen.”

Wij waarderen Thuis bij Muis op 5 sterren.

★★★★★
Titel: Thuis bij Muis | Auteur: Pauline Baartmans | Uitgeverij Holland | Categorie: voorleesboeken, versjes| Verkrijgbaar als: Hardcover| 56 pagina’s met illustraties| ISBN13: 9789025114169 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2018 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 25-01-2020| Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.