Rosa & Robin-Rood vind ik het allermooist!


Recensie Rood vind ik het allermooist! door Jolanda Kalkman:
Op een doodgewone dag, de zon schijnt niet maar het regent ook niet, is Rosa aan het wandelen. Haar vriendje Robin fladdert met haar mee. Het rode bloemenpad brengt hen naar een bloemenweide vol prachtige rode bloemen. “O!”, zegt Rosa blij verrast. “Zo prachtig! Al die bloemen.” “Ik vind rood de allermooiste kleur.” Maar dan komt er een kanarie. “En ik dan? Ik ben geel. Vinden jullie mij dan niet mooi?”

Rosa haar lievelingskleur is rood. Ze houdt van alle tinten rood, van aardbei- tot kersenrood. Het bos is haar lievelingsplek. Alle dieren zijn haar vrienden, maar Robin, het roodborstje, is haar allerbeste vriend.

Tijdens haar wandeling komt Rosa allerlei bijzonder gekleurde dierenvrienden tegen. Een roze flamingo, een paarse vlinder, een groene sprinkhaan en een zwarte kat zijn slechts enkele dieren die ze tegenkomt. Alle dieren laten haar de schoonheid van hun kleur zien. Lavendelvelden, de blauwe zee en een grote stapel wortels. Maar de kat heeft wel een heel bijzondere manier om zijn lievelingskleur, zwart, aan Rosa te tonen.

Foto: Jolanda Kalkman

Annemie Berebrouckx heeft een kleurrijk prentenboek geschreven over de schoonheid van kleuren. De illustraties die ze hierbij heeft gemaakt, spreken erg aan en maken het boek tot een echte kleurenexplosie. Helemaal aan het eind zit er een mooie verrassing in het boek. Zorg er wel even voor dat je deze bladzijden even onder een felle lamp hebt gelegd voordat je gaat voorlezen. Want de kinderen kunnen niet wachten om te ontdekken wat voor moois de kat hun wil laten zien!

Rood vind ik het allermooist! is een vrolijk voorlees- en kijkboek. De teksten zijn herhalend, na drie bladzijden voor te lezen zullen kleine kinderen het verhaal gemakkelijk kunnen aanvullen.
De opsomming van al het moois in een bepaalde kleur vonden wij wat saai. Ik merkte dat de aandacht van mijn kleuter al gauw verslapte. Maar dit loste ze zelf eigenlijk op door zelf voorwerpen rondom haar heen in die bepaalde kleur op te noemen. Dit was nog extra leuk om te doen.

De glow in the dark pagina was een mooie verrassing waar in de voorraadkast vaak naar gekeken is.
Maar persoonlijk vond ik de afsluitende woorden op de laatste pagina het mooist. Omdat deze een belangrijke boodschap bevatten, namelijk dat je mag zijn wie je bent.

Wat vindt Annechien (4) van het boek?
“Ik vind het leuk. Vooral het wachten op het donker, want toen kon ik met het boek in de kast staan. Maar eerst moest het boek onder de lamp, want anders kon ik nog niets zien.”
“Roze is mijn lievelingskleur en ik heb ook een roze rokje, net als Rosa een rood rokje aan heeft. Maar andere kleuren vind ik ook leuk hoor!”

Wij waarderen het boek op 4 sterren.

★★★★
Titel: Rood vind ik het allermooist!|Serie:  Rosa & Robin | Auteur: Annemie Berebrouckx | Uitgeverij klavertje vier – Ballon Media | Categorie: voorleesboek, prentenboek| Verkrijgbaar als: Hardcover| 40 pagina’s met illustraties| ISBN13: 9789403213903| Verkrijgbaar sinds: oktober 2019 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 26-1-2020 | Prijs: €12,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.