Het potje van Lotje


Recensie Het potje van Lotje door Hannie van Grol:

Het potje van Lotje is bij Uitgeverij Clavis uitgekomen in de categorie Vaardigheden. Het verhaal in het boekje sluit daar uitstekend op aan. Lotje ontdekt in de badkamer een potje en wil iedereen verrassen door op het potje te plassen. Maar dat lukt zomaar niet! Hoe hard ze ook perst, er komt niets in het potje terecht, tot groot verdriet van Lotje.

Dan blijkt dat andere kinderen wel degelijk wat fabriceren op hun potje en dat dan het potje zelfs van kleur verandert en een mooie print krijgt. De vijf kinderen bij wie het wel lukt, verzinnen samen iets om Lotje te helpen. Of hun plan slaagt…..?

De vierkante hardcover met twee afgeronde hoeken (ideaal voor de kleintjes) ziet er meteen op het eerste gezicht al aantrekkelijk uit. Vrolijke kleuren met een meisje dat een beetje beteuterd zit te kijken met haar rug tegen een potje aan. Hoewel de tekening heel simpel is, is de uitdrukking op het gezichtje duidelijk af te lezen. Ook de andere tekeningen stralen dezelfde eenvoud uit, maar zijn voor kinderen heel herkenbaar.

De bladzijden in het prentenboek zijn van stevig glanzend papier, wat een extra dimensie toevoegt aan het boekje. Naast de mooie tekeningen in prachtige kleuren is het verhaal ook nog eens op rijm geschreven, wat het voor kinderen extra leuk maakt en wat vaak uitnodigt tot telkens opnieuw voorlezen. Rijmwoorden zijn voor kinderen heerlijk om naar te luisteren, omdat ze na een paar keer het verhaal gehoord te hebben, de zinnetjes zelf aan kunnen vullen. En wat is het heerlijk om dan naar die trotse koppies te kijken!

Het potje van Lotje is een heerlijk kijk- en voorleesboek en kan ook nog een aangename ondersteuning zijn bij het zindelijk worden. Aanrader!


★★★★★
Titel: Het potje van Lotje | Auteur en illustrator: Willemijn Wubs | Uitgeverij Clavis | Categorie: Prentenboek, voorlezen | Leeftijd: vanaf 2 jaar | Verkrijgbaar als hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789044836868 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2019 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 27-01-2020  | Prijs: € 14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.