Nacht van de olifant


Recensie Nacht van de olifant door Brigitte Audiens:

Olifant is overdag heel trots en moedig en helemaal niet bang. Maar ’s nachts hoort hij allemaal onbekende geluiden. Daar schrikt hij van en hij begint rond te lopen in het bos tot hij zo moe is dat hij uitgeput in slaap valt. Als daarna de zon opkomt, is hij alweer vergeten dat hij bang is geweest.

De andere dieren in het bos vragen zijn hulp, omdat hij zo groot en sterk is. Olifant vindt dit een hele eer en gaat ermee akkoord om hen te beschermen. Maar zal hij dit ook kunnen?

Dit prentenboek heeft heel mooie tekeningen van Katharina Sieg. Deze illustraties geven heel goed het verschil weer tussen dag en nacht en zijn op een unieke manier gemaakt van zijdepapier op een lichttafel. 

Het is een goede gelegenheid om via dit boek aan de kinderen uit te leggen dat ze helemaal geen schrik hoeven te hebben in het donker. Als je eenmaal weet wat alle geluiden betekenen, kun je rustig slapen.

Illustratie: Katharina Sieg

Dit prachtige boek sluit heel goed aan bij het thema angst. Als je een manier zoekt om een angstgevoel te bespreken met jonge kinderen dan laat dit prentenboek zich daar goed voor lenen. Het leert kinderen dat iedereen, groot of klein,  weleens bang is.

Aan het einde van dit boek kun je nog twee uitklappagina’s vinden met prachtige tekeningen van alle dieren in hun unieke bos.

Nacht van de Olifant is een mooi prentenboek om samen met je kinderen te ontdekken.

★★★★
Titel: Nacht van de olifant | Auteur: Martin Baltscheit | Illustrator: Katharina Sieg | BBNC uitgevers | Categorie: Prentenboek/Voorlezen| Verkrijgbaar als: Hardcover | 44 pagina’s | ISBN: 9789045323961 | Verkrijgbaar sinds: maart 2019 | Recensent: Brigitte Audiens | Datum recensie: 29-01-2020 | Prijs: €12,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.