Je gezondheid in eigen handen


Recensie Je gezondheid in eigen handen door Fany van Hemelen:
Je gezondheid in eigen handen is een ontzettend waardevol en praktisch boek om je eigen lichaam te helen.

Veranderen is nooit eenvoudig, maar met Je gezondheid in eigen handen krijg je inspiratie, gedurfde kennis, ervaring en bruikbare tools om dadelijk aan de slag te gaan.
.
Tien jaar geleden kreeg Miek Maes het harde verdict te horen dat ze de Ziekte van Hashimoto had en hormoontherapie noodzakelijk was. Als jonge moeder stelde ze zichzelf allerlei vragen en ging ze zelfs advies vragen bij een Amerikaanse specialist.

Door het toepassen van alle verzamelde tips bij de auto-immuunziekte van haar dochter bleek hoe goed de natuur voor ons zorgt en wat voor wonder haar methode kan bereiken. De klachten verdwenen als sneeuw voor de zon en daarom besloot Miek het roer definitief om te gooien..

Je gezondheid in eigen handen is ontstaan vanuit eigen ervaringen en dat is de grote kracht van dit vernieuwende boek. De klassieke geneeskunde gaat de strijd met de problemen aan met diagnose, operatie, medicijnen en narcose. Met deze werkwijze is niets mis, maar ze pakt enkel de symptomen aan en niet de oorzaken.

Citaat:
Ik hoop dat mijn dagelijkse routines je mogen inspireren om een nieuwe weg in te slaan. Al volg je er maar één of volg je ze allemaal tegelijkertijd, elke stap in de goede richting is een stap naar heling. Jouw heling.

Miek Maes besloot om al de door haar opgedane informatie en de revolutionaire ideeën uit de boeken van Anthony William zelf te gaan implementeren in haar nieuwe gezondheidscentrum. Miek past bij haar patiënten haar motto van “Gezondheid begint op je bord” toe.
Allerlei kwaaltjes of serieuze ziektebeelden worden verholpen door routines te volgen en een aantal adviezen toe te passen. Maag- en darmklachten, huiduitslag, vermoeidheid, allergie, maar ook burn-out, fibromyalgie, ms.. , het zijn maar enkele aandoeningen die te behandelen zijn met haar routines. Met het volgen van eenvoudige tips kun je zeventig ziektebeelden bestrijden. Zonder medicatie leven is niet altijd mogelijk, maar dit behandelingsplan zal ook tijdens een ziekte de klachten aanzienlijk verminderen en je lichaam helpen herstellen.

Het boek is uitgevoerd in een prettig leesbaar lettertype en het bestaat uit verschillende hoofdstukken. Er zijn twee hoofdstukken die mij het meest zullen bijblijven en het eerste is de uitleg over de factoren die ons ziek maken. Stress, vervuiling, voeding en virussen en bacteriën worden stuk voor stuk onder de loep genomen. In “We willen genezen, maar hoe doen we dat” worden tien routines geïntroduceerd. Als je erin slaagt om eieren, dierlijke producten, soja, varkensvlees, gemanipuleerde maïs en gluten weg te laten, dan behaal je een heel grote winst, omdat zij virussen en bacteriën aanwakkeren.Genoeg water drinken, een bord vol groente en veel fruit eten zijn de zaken die vaak gekend zijn, maar de keuze om elke dag aardappels te eten en seldersap te drinken klinkt al wat anders dan we soms gewoon zijn.
Naast alle documentatie en ervaring deelt ze ook heel veel praktische tips, die gaan van welke keukenbenodigdheden je nodig hebt tot hoe ga je om met deze methode in je vrije tijd.

Zelf heb ik al heel wat opgestoken over gezondheid en voeding en door mijn gezondheidsissues ben ik me ook gaan verdiepen in een totaalaanpak. Toch leert Miek Maes me nog interessante dingen bij, waardoor ik bijvoorbeeld beter begrijp waarom gluten bij mij zulke heftige reacties veroorzaken als extreme moeheid en jeukende huiduitslag.

Je gezondheid in eigen handen is een gedurfde en onderbouwde gezondheidsbijbel waarin je leert om door voeding je lichaam zichzelf te laten herstellen van chronische klachten en ziekten. Om de daad bij het woord te voegen, staan er ook een aantal recepten van detox-smoothies en een boodschappenlijst in, zodat je de moed hebt om te starten.

Het boek is een aanrader voor iedereen, omdat voeding de motor van ons lichaam is en naast genezen, ziekte voorkomen is wat we allemaal graag willen bereiken.

★★★★★
Titel: Je gezondheid in eigen handen  | Uitgeverij Van Halewyck | Auteur: Miek Maes | Categorie: Gezondheid, kookboek  | Verkrijgbaar als: Paperback en E-book | ISBN13: 9789463830331 | 250 pagina’s | Verkrijgbaar sinds: 21-06-2019 | Recensent: Fany Van Hemelen | Datum recensie: 03-02-2020 | Prijs: €22,50  – E-book €12,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.