Max Einstein – Niet zomaar rebels


Recensie Max Einstein – Niet zomaar rebels door Sonja Hubregtse:
Niet zomaar rebels is het tweede deel van de avontuurlijke serie over Max Einstein. In dit deel werkt de slimme en sympathieke 12-jarige Maxime (Max) onder de schuilnaam Paula Ehrenfest aan de Universiteit van Columbia in New York. Net wanneer ze weer wordt ontdekt door een aantal mannen van Corp (de criminele organisatie van dr. Zimm), komt Siobhan (één van de kinderen van de Knappekoppenclub) vragen of Max mee gaat naar Ierland om haar te helpen. Daar moeten ze een oorzaak proberen te vinden voor een mysterieuze ziekte die lijkt te worden veroorzaakt door het water. Wanneer er een oplossing voor handen is, gaat de Knappekoppenclub naar India (Jitwan) om daar de vervuiling én de schaarsheid aan water op te lossen. Ondertussen moet Max uit handen blijven van de Corp én zit een winstmakend bedrijf de club flink op de hielen. Zal het de kinderen weerhouden om te zorgen voor schoon drinkwater?

De schrijvers hebben een vlotte schrijfstijl waardoor het boek lekker leest. Het boek bevat korte hoofdstukken die aan het begin voorzien zijn van speelse illustraties. Een erg origineel detail is dat de schrijvers op een leerzaam maar leuke wijze diverse scheikundige en wiskundige aspecten benoemen met een duidelijke uitleg.

Ook zorgen ze ervoor dat de lezers een verbeelding krijgen hoe ze zelf tot oplossingen kunnen komen. De problemen die de Knappekoppenclub moeten oplossen, betreft ook problemen van de huidige maatschappij: de watercrisis wereldwijd, maar dan opgelost door een groep van acht kinderen. Dat spreekt de lezers erg aan. Tevens laat het boek duidelijk zien dat iedereen een talent heeft, maar voor verschillende dingen. Bij de Knappekoppenclub is de één goed in scheikundige zaken, een ander voor het bouwen van robots.

Achter in het boek staan nog enkele spelletjes en experimenten die je zelf kunt doen. Vooral de koolzuurgasuitbarsting vonden onze kids erg leuk om zelf te ervaren. De uitleg van de bewegingswetten van Newton met voorbeelden uit het dagelijks leven, vonden ze erg leerzaam. En dit onderstreept nogmaals het originele element uit het boek: leerzaam en tegelijk leuk ! Zo wordt de wetenschap zelfs voor kinderen mogelijk.

Dit avontuurlijk boek Niet zomaar rebels bevat alles wat een kinderboek in mijn ogen zou moet hebben: humor, actie, spanning en leuke illustraties. Een erg leuke serie boeken voor jongens én meisjes vanaf ongeveer 11 jaar.

★★★★★
Titel: Max Einstein – Niet zomaar rebels | Leeftijd: 10 plus |  Auteur: James Patterson & Chris Grabenstein | Illustrator: Beverly Johnson | Uitgeverij Clavis  | Categorie: Zelfleesboeken | Uitvoering: hardcover | 252 pagina’s| ISBN: 9789044835106 | Verkrijgbaar sinds: november 2019 | Recensent: Sonja Hubregtse | Datum recensie: 11-02-2020 | Prijs: €18,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.