Blind getrouwd


Recensie Blind getrouwd door Sandra Hutchison:
Verbonden door het lot

Mei is bijna dertig en een gedreven muziekdocente. Ze heeft een losbandige relatie met haar woest aantrekkelijke baas. Helaas is hij getrouwd. Al snel blijkt ook dat ze niet de enige collega is met wie hij het bed deelt. Na deze ontdekking besluit ze haar leventje volledig om te gooien. De eerste stap is een grote opruimactie! Alle overbodige spullen in haar huis moeten weg! Hierdoor vindt ze een lang vergeten cadeautje van haar vader terug, een stapeltje Godinnen(orakel)kaarten. De kaarten zouden haar ouders in het verleden bij elkaar gebracht hebben. Mei gelooft niet in die onzin, maar voor de lol trekt ze een kaart: de kaart van Aphrodite (de Godin van de liefde), wat er uiteindelijk toe leidt dat ze de stap neemt om zich aan te melden bij relatiebureau Happily Ever After (HErA). Een uniek bureau met eveneens een Godinnennaam, dat huwelijken regelt voor mensen die elkaar voor hun trouwdag nog nooit eerder hebben ontmoet. Omdat Mei zelf toch altijd de verkeerde mannen kiest, klinkt het idee dat een ander voor haar de keuze zal maken als muziek in haar oren. Dit zou wel eens een heel nieuw hoofdstuk in haar leven kunnen betekenen, maar eerst zal ze zich nog los moeten worstelen van haar verleden……

Blind getrouwd is een aangename roman met een hoog feelgood-gehalte. Het romantische verhaal is zonder twijfel vermakelijk te noemen, maar is inhoudelijk serieuzer dan je in eerste instantie van een feelgoodroman zou verwachten. Naast Mei komen er nog een aantal andere interessante personages aan bod, waardoor het geheel verdieping krijgt. Zo is bijvoorbeeld Robrecht (de broer van Mei) een boeiend personage, maar ook de koppige fotograaf Lucas en de sympathieke Astra ( de beste vriendin van Mei) maken het verhaal completer. De karakters van de hoofdpersonages worden allemaal flink uitgediept. Dit zorgt er, samen met de aangename schrijfstijl van Laura van Dyck, voor dat Blind Getrouwd een groot publiek zal aanspreken. Het boek leest vlot weg. Een goed teken, maar direct ook erg jammer. Eigenlijk was ik er bij het dichtslaan van het boek nog helemaal niet aan toe om de personages los te laten. Stiekem hoop ik dan ook dat dit boek pas een eerste kennismaking was met de personages, want wat zou ik graag meer over ze lezen.

★★★★
Titel: Blind getrouwd | Leesfragment | Auteur: Laura van Dyck | Uitgeverij Lannoo | Categorie: feelgoodroman | Verkrijgbaar als: paperback en E-book | 288 pagina’s | ISBN13: 9789401463294 | Verkrijgbaar sinds: 07-01-2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 12-02-2020 | Prijs: €14,99 – E-book €10,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.