Net als in de film


Recensie Net als in de film door Brigitte Audiens:

Rachel Winters heeft een heerlijke feelgoodroman geschreven over Evie Summers. Evie is de rechterhand van Monti, haar baas. Hij heeft een bureau voor scenarioschrijvers. Evie maakt er lange dagen en wil ongelooflijk graag promoveren tot “agent”. Monti wordt onder druk gezet om een script in handen te krijgen van “Ezra Chester”, maar hij worstelt met een writersblock. Evie krijgt de opdracht om te zorgen dat Ezra binnen drie maanden de romcom schrijft, dan krijgt ze haar promotie. Zo niet, dan volgt haar ontslag. Evie is nog heel naïef en gaat akkoord. Ze denkt dat dit zeker zal lukken. Vol goede moed gaat ze met het contract op pad. Maar dan kent ze Ezra nog niet.

Deze roman is geschreven in korte hoofdstukken die vlot lezen. Ze beginnen steeds alsof het een scène uit een film is. Dit geeft reeds een komische noot aan het boek.

Rachel laat ons kennismaken met alle personages op een unieke manier. Op deze wijze heb je het gevoel dat je deze mensen echt kent. Ze kan zo beeldend beschrijven wie of wat er te zien is, dat je mee ter plaatse aanwezig kan zijn. Je kunt plezier maken met Evie en haar vrienden. Je maakt de hilarische situaties zelf mee. Automatisch schiet je hardop in de lach. Het is echt een heerlijk boek om te ontspannen en al je zorgen te vergeten.

Er worden enkele meet-cutes georganiseerd en deze zijn ongelooflijk origineel gevonden. Evie doet echt haar best om alles tot een goed einde te brengen. Zo ook de manier waarop ze kennis maakt met Ben en zijn jonge dochter Annette. Ze is zo lief, slim, ze verovert je hart zonder dat je het weet.

De vrienden en vriendinnen van Evie zijn Jeremy, Maria en Sarah. Allemaal verschillende types, maar een hechte groep waarvan de leden op elkaar kunnen rekenen. Heeft er iemand hulp nodig, dan staan ze klaar om te helpen.

Evie is zeker geen perfecte vrouw en door haar onbezonnen acties zul je regelmatig met de glimlach op je gezicht verder lezen. Maar het is wel opmerkelijk dat je Evie verder ziet ontwikkelen van een naïef persoon naar iemand die weet wat ze wil.

Eén uitspraak is me bijgebleven. Je kunt die vinden op pagina 209. Het is Jeremy die dit zei: “Je kunt een drol niet oppoetsen. Maar je kunt hem wel besprenkelen met glitters”. Aan jou om uit te zoeken in welke context deze vermelding gebruikt werd.

Ik kan je alvast waarschuwen dat je deze feelgoodroman niet meer weg kunt leggen als je eenmaal begint te lezen.

Rachel schrijft beeldend, vlot, met veel humor en er komt zeker romantiek om de hoek kijken. Met andere woorden, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een boek om je goed te voelen, te relaxen en veel te grinniken.

Als je een liefhebber bent van een zeemzoet verhaal met een komische toets, korte hoofdstukken, plotwendingen, hilarische situaties en echte vriendschap, dan is Net als in de film wat je zoekt.

Voor mij zeker 4,5 sterren waard.
Ik heb dit boek met veel plezier gelezen.

★★★★
Titel: Net als in de film | Auteur: Rachel Winters | Uitgever: Luitingh – Sijthoff | Categorie: roman, feelgood | Verkrijgbaar als: Paperback – E-book | 400 pagina’s | ISBN : 9789024587100 | Verkrijgbaar sinds: november 2019 | Recensente: Brigitte Audiens | Datum recensie: 14-02-2020 | Prijs: €17,50 – E-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.