Een schildpad was zijn schildje kwijt


Recensie Een schildpad was zijn schildje kwijt door Brigitte Audiens:
Een schildpad was zijn schildje kwijt is een ontroerend en lief verhaal geschreven op rijm.
De schildpad gaat de hele dag op zoek naar zijn schildje. Zijn zoektocht brengt hem door het bos, langs de rivier, door de wei enz. Hij is heel verdrietig en radeloos, want nergens kan hij zijn schildje vinden. Nu heeft hij geen huis en bibbert hij van de kou.

Als het avond wordt, is de schildpad moe. Uitgeput legt hij zich neer in een oud konijnenhol en valt in slaap. Hij droomt zelfs van zijn verdwenen schild.

De volgende morgen wordt hij wakker door het vrolijke gefluit van een felgekleurd vogeltje.
De zon schijnt al hevig en geeft veel warmte. Hierdoor is schildpadje al vlug lekker opgewarmd. Zijn nieuwe vriend heeft een geweldige oplossing gevonden voor het probleem van het verdwenen schildje. Samen gaan ze aan het werk.

Hierdoor zijn ze vrienden voor het leven geworden en komt er nog een happy end aan het verhaal. Nieuwsgierig geworden naar het schitterende idee en wat er daarna nog verder zal gebeuren? Lees dan maar vlug dit originele prentenboek.

Het prentenboek is indrukwekkend geïllustreerd met bijna perfect ogende natuurtekeningen van Carmen Saldaña. Op de diverse pagina’s zullen de aandachtige peuters en kleuters naast de schildpad nog veel andere diertjes ontdekken. Opvallend is dat de tekeningen aangepast zijn aan de emoties van de schildpad. Donkere tekeningen als het schildpadje verdrietig is, fleurigere afbeeldingen zodra er gelukkigere tijden aanbreken. Hierdoor is het boek een prachtige aaneenschakeling van verschillende tinten en sferen geworden.

Een schildpad was zijn schildje kwijt is een hardcoverboek met veel ingekleurde illustraties en weinig tekst, zodat het niet te langdradig wordt voor de jonge luisteraars.

Het boek werd uitgekozen voor de Top Tien van het Prentenboek 2020.
Dit onvergetelijke kleurrijke prentenboek verdient zeker 5*

★★★★★
Titel: Een schildpad was zijn schildje kwijt | Auteur: Marjet Huiberts en Carmen Saldaña| Uitgeverij Gottmer | Categorie: Prentenboeken | Verkrijgbaar als: Hardcover | 32 pagina’s | ISBN: 9789025769215 | Verkrijgbaar sinds: mei 2018| Recensent: Brigitte Audiens | Datum recensie: 18-02-2020 | Prijs: €14,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.