Blauw


Recensie Blauw door Antoinette van Steeg:
J.B. Ocean is een schrijversduo uit België, tevens zijn de dames vriendinnen. Met Blauw schreven ze hun eerste boek. Zodra ik het boek opensloeg, zat ik in het verhaal en voor ik het wist was ik halverwege.

Olivia heeft een galerie en al een tijdje een relatie. Haar grote geheim, dat alleen haar beste vriendin weet, speelt dagelijks door haar hoofd. Nadat ze een drastisch besluit neemt, komt dit geheim in een ander daglicht te staan. Ze gaat op advies van haar vriendin naar een therapeute en eindelijk durft ze haar verhaal ook met haar vriend te delen. Wanneer ze de man van haar therapeute ontmoet, blijken ze elkaar van vroeger te kennen. Hij blijkt onderdeel van haar geheim te zijn. Langzaamaan ontrafelt het verhaal zich en komt de waarheid boven tafel.

Afwisselend lezen we over verschillende periodes in het heden en verleden, dat begint in 1966 en eindigt in 2018. De meeste personages blijken elkaar vaak beter te kennen dan ze voor die tijd hadden kunnen bedenken. Hoe zal Olivia reageren als haar geheim dichter bij haar is dan ze ooit had kunnen denken?

Blauw is een onderwerp dat geregeld terug te vinden is in het verhaal. De kleur is een rode draad door het verhaal. Het schrijversduo J.B. Ocean weet het verhaal goed op te bouwen en weet de lezer af en toe nog te verrassen met een onverwachte wending. Voor een debuut is het verhaal goed opgebouwd en zorgt het voor een aantal heerlijke leesuurtjes. De dames hebben een prettige schrijfstijl en de afwisseling binnen de tijdslijn zorgt ervoor dat de spanningsboog steeds groot genoeg blijft. Ik ben aangenaam verrast door dit verhaal, ondanks dat het wel bekend is welke kant het verhaal op zal gaan. Toch zorgt het einde nog voor een kleine verrassing die ik niet had zien aankomen.

Het schrijversduo J.B.Ocean heeft met Blauw een heerlijke roman geschreven met een afwisseling van liefde, vertrouwen, familiebanden en verlies. Al deze factoren zorgen voor een heerlijk verhaal, die je met een tevreden gevoel het boek laten afsluiten.★★★★
Titel: Blauw | Leesfragment | Auteur: J. B. Ocean | Uitgeverij Hamley Books | Categorie: roman, debuut| Verkrijgbaar als paperback en E-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789463967037 | Verkrijgbaar sinds: februari 2020 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 20-02-2020 | Prijs: € 20.99 (€ 10.99 ) | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.