Ik houd je in de gaten


Recensie Ik houd je in de gaten door Chantal Hutchison:
Ik houd je in de gaten is het eerste boek dat ik van deze schrijfster lees. Mary Higgins Clark heeft meerdere thrillers op haar naam staan en heeft meerdere prijzen gewonnen voor haar werk. Ik was dan ook zeker benieuwd naar een verhaal van deze schrijfster en ze heeft me niet teleurgesteld. Het boek leest lekker vlot weg en is heerlijk om tussendoor te lezen.

Ik houd je in de gaten gaat over de achttienjarige Kerry die voor haar mede- eindexamenstudenten een feest geeft bij haar thuis tijdens de afwezigheid van haar ouders Fran en Stan en zus Aline. Het verhaal begint met het moment dat Kerry vermoord wordt en haar ouders terugkomen van een weekend weg en het verschrikkelijke nieuws ontdekken. Wie heeft Kerry vermoord en wie weet er meer?

Het boek volgt de familie van Kerry in het onderzoek naar de dood van Kerry, waarbij vooral haar zus Aline het voortouw neemt samen met Mike Wilson, inspecteur bij het Openbaar Ministerie. Samen ontdekken ze steeds meer details van het voorval. Zijn Kerry’s vrienden wel echt zo vriendelijk naar haar toe en heeft haar vriend Alan iets met de moord te maken?

Het verhaal heeft genoeg potentie om een goede thriller te kunnen zijn. Echter, de emoties van de verschillende personages komen wat vlak over. Zoals de reactie van haar zus Aline. Ze stort zich vol in het onderzoek naar de moord van haar zus, maar lijkt zich totaal niet verdrietig te voelen om haar dood. De emoties hadden naar mijn idee meer tot uiting mogen komen. Het verloop van het verhaal kan soms wat voorspelbaar aanvoelen, maar daardoor leest het boek razendsnel weg, waardoor het fijn is om het boek tussendoor te lezen. Het is zeker geen moeilijk boek en de uiteindelijke dader zal voor sommige lezers voorspelbaar zijn, maar is het is zeker geen onlogische dader. Ik houd jou in de gaten is een boek dat voor lezers van dit genre aan te raden is.

3 en halve ster.

★★★
Titel: Ik houd je in de gaten | Xander Uitgevers | Auteur: Mary Higgins Clark | Categorie: Thriller & Spanning | Verkrijgbaar als: paperback en E-book | 256 pagina’s | ISBN13: 9789401610438 | Verkrijgbaar sinds maart 2019 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 24-02-2020 | Prijs: €18,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.