In een land hier heel dichtbij


Recensie De Sprookjesjager 2 – In een land hier heel dichtbij door Sheila Vermeulen:
Kan Orsolya op tijd haar sprookje vinden?

Orsolya woont nu vijf jaar in Nederland. Ze mist haar thuisland Hongarije. Het land dat ze midden in de nacht met haar familie moest ontvluchten om uit de handen van de Sprookjesjager te blijven. Voor haar broer is het al te laat. Hij is zijn sprookje al misgelopen. Nu moeten ze er alles aan doen, om de rest van de familie veilig te houden.

Voor Orsolya is de Sprookjesjager op dit moment niet haar grootste probleem. Zij wordt vreselijk gepest op school. Het enige wat haar daarvan kan afleiden, is zingen. Onder een schuilnaam heeft ze een YouTubekanaal waar ze, stiekem, haar muziekfilmpjes plaatst.

“Mijn hoofd zakte op mijn armen, terwijl ik dromerig naar de jongen naast de decaan bleef staren. Mijn oogleden leken ineens wel tien kilo te wegen! Ik knipperde moeizaam. Elke beweging trager dan zijn voorganger. Tot ik mijn brandende ogen helemaal sloot. Eventjes maar. Heel even.” – Marijke F. Jansen

Wanneer een nieuwe en erg knappe jongen op school een band start en een goede vriend uit het verleden contact met haar opneemt, verandert alles. Zal Orsolya haar lang en gelukkig leven vinden, of zal de Sprookjesjager haar te pakken krijgen?

De Sprookjesjager 2 – In een land hier heel dichtbij van Marijke F. Jansen is een modern sprookje met een originele insteek.

Orsolya en haar familie zijn incarnaties van sprookjesfiguren. Marijke F. Jansen geeft het concept van sprookjes een leuke wending door het feit dat de incarnaties zelf hun sprookje moeten ontdekken. Hierdoor probeer je door het verhaal heen te raden om welk sprookje het gaat. Alhoewel ik in de loop van het boek wel een idee had om welk sprookje het ging, waren er verschillende aspecten in het verhaal die mij toch tot het einde aan toe lieten twijfelen.

Precies datzelfde gebeurde met de Sprookjesjager. Je denkt te weten wie het is, maar Marijke F. Jansen zorgt ervoor dat je hier, tot aan het slot, niet zeker van bent. Daarnaast maakt de aanwezigheid van de Sprookjesjager, dat het geen standaard sprookje wordt. Het verhaal is hierdoor toch net even anders.

Orsolya is een fijn personage met echte passies en problemen. Ze wordt gepest en mist haar thuisland, maar ze vindt haar vreugde in zingen en filmpjes maken voor haar YouTubekanaal. Dit alles maakt haar een personage, waar je je als lezer bij betrokken voelt.

In een land hier heel dichtbij is het tweede deel uit de Sprookjesjagerreeks. Het is echter prima los te lezen van het eerste deel uit de serie, Kort en gelukkig. Dat neemt niet weg, dat ik zin heb gekregen om ook het eerste deel te gaan lezen. De Sprookjesjager 2 – In een land hier heel dichtbij krijgt 4 sterren van mij.★★★★
Titel: In een land hier heel dichtbij | Serie: De Sprookjesjager-deel  2  | Auteur: Marijke F. Jansen | Uitgeverij: Polder Publishers | Categorie: Young Adult | Verkrijgbaar als Paperback en E-book | 280 pagina’s | ISBN13: 9789082676525 | Verkrijgbaar sinds: februari 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 24-02-2020 | Prijs: €18,99 (E-book €5,99) | Bestellen

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.