Yo-ga je mee?


Recensie Yo-ga je mee? door Sandra Hutchison:
In het leuke voorleesboek Yo-ga je mee? zijn er vier herkenbare voorleesverhalen te ontdekken. Avonturen tijdens de verschillende seizoenen, die in de verhaaltjes door verschillende kinderen beleefd worden. Bij de verhalen worden telkens eenvoudige yoga-oefeningen beschreven die je samen met je kind(eren) na kunt doen. Zo breng je het verhaal tot leven en komen kinderen direct in beweging.

Het boek heeft een verzorgde uitstraling. De harde kaft kan wel tegen een stootje en de vrolijke tekening op de cover maakt je nieuwsgierig naar de inhoud.

De teksten zijn verdeeld in korte stukjes, elk stukje tekst wordt opgevolgd door een goed uitvoerbare Yoga-oefening, waarna het verhaaltje weer verdergaat. De begeleidende illustraties van de in Haarlem wonende kunstenares Wendelien van de Erve ogen vrolijk, eenvoudig en zijn voor kinderen herkenbaar. Ze maken het nog eenvoudiger om de oefeningen op de juiste manier uit te voeren.

De Yoga-oefeningen zijn bedoeld voor kinderen en helpt ze te leren ontspannen. Kinderyoga zou lichamelijke spanning kunnen verminderen.
Het sympathiek ogende boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 2 jaar. Persoonlijk denk ik dat vooral kleuters veel plezier aan het boek zullen beleven. Het is een prettig en praktisch werkboek voor thuis. Het kan helpen om je kind (en jezelf) spelenderwijze te motiveren om dagelijks meer te bewegen. Het boek is ook goed inzetbaar in de klas.

★★★★★
Titel: Yo-ga je mee? | Leesfragment | Auteur: Nynke Bos | Illustrator: Wendelien van de Erve | Levendig Uitgever | Categorie: Jeugdboeken, prentenboeken | Leeftijd: 2 plus | Uitvoering: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789491740763 | Verkrijgbaar sinds: januari 2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 24-02-2019 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.