Blijf bij mij


Recensie Blijf bij mij door Sheila Vermeulen:
Kan iemand zijn ware liefde ooit echt loslaten?

Luc wilde het juiste doen. Hij wil er zijn als zijn zoon straks geboren is. Daarom is hij met Saskia getrouwd, zodat ze samen voor hun kindje kunnen zorgen. Hopelijk kan hij weer van haar gaan houden. Maar het valt Luc zwaar, hij kan Saskia niet vergeven en Hannah niet vergeten. Langzaam gaan de dingen bergafwaarts, zijn gezondheid, zijn humeur, en niet al zijn bedrijven maken hem nog even gelukkig.

Nadat Luc haar liet vallen, was Hannah in shock. Nu heeft ze een deel van haar leven weer op de rit. Ze heeft een nieuwe baan en ze heeft een nieuwe vriend weten te maken. Maar er is nog veel te verwerken voor haar. Haar verleden bezorgt haar nog steeds een hoop verdriet en angst. Alhoewel ze Luc mist, is ze ook erg boos op hem.

“De betekenis van die woorden drong langzaam tot haar door. Als een licht dat steeds feller werd. Luc hield van haar. En zij ontiegelijk veel van hem. Van de man die haar had gebroken en geheeld.” – Emma Anna

Hannah en Luc houden duidelijk nog veel van elkaar, maar misschien zijn er te veel obstakels om te overwinnen. Kunnen ze de weg naar elkaar terugvinden? Of blijven ze allebei een ander pad bewandelen?

Blijf bij mij van Emma Anna is het vervolg op het prachtige Kom naar huis. In dit tweede deel proberen Luc en Hannah hun leven opnieuw in te vullen.

Luc is geen ‘standaard’ new adult man. Hij verovert niet alles en iedereen met twee vingers in de neus. Hij is zowel machtig als machteloos. In dit tweede deel lijkt Luc een stuk kwetsbaarder dan voorheen.

Hannah had in Kom naar huis al heel veel te overwinnen, en in Blijf bij mij doet ze hierin stapjes vooruit en soms een paar achteruit. Hannah voelt al wel minder breekbaar aan en het is mooi om haar passen te mogen volgen.

De gewelddadige ex van Hannah speelt opnieuw een rol in het verhaal. Emma Anna laat de lezer af en toe meekijken in de verdrongen gedachtegang van deze ex. Er is een mooie balans gecreëerd tussen fijne en minder fijne personages. Waarbij die laatste categorie voor de spanning en strijd zorg draagt.

De stijl van Emma Anna raakt een gevoelige snaar. Het eerste stuk van Blijf bij mij is best een beetje somber. Dat vond ik hier en daar wat lastig, maar gaandeweg sloop het verhaal weer in mijn hart, dat soms een beetje brak en dan weer aaneen smolt.

Blijf bij mij is een fijne opvolger van Kom naar huis. Emma Anna heeft met het eerste deel van deze reeks net iets meer indruk op mij gemaakt dan met dit deel. Toch is Blijf bij mij, vooral vanaf de tweede helft, nog steeds heel erg mooi en ontroerend en verdient het, wat mij betreft, absoluut 4.5 sterren.

★★★★
Titel: Blijf bij mij | Auteur: Emma Anna | Dutch Venture Publishing | Categorie: New Adult | Verkrijgbaar als Paperback en E-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789492585479 | Verkrijgbaar sinds: februari 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 26-02-2020 | Prijs: €16,95 (E-book €5,99) | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.