Perfect Match


Recensie Perfect Match door Chantal Hutchison:
Een onschuldige flirt op datingsite Perfect Match mondt uit in een nachtmerrie.

Op aanraden van haar vriendin Susan meldt Marit zich aan op de datingssite Perfect Match. Marit heeft al veel in haar leven, een eigen yogaschool, een goed appartement middenin Amsterdam en krijgt genoeg aandacht van mannen. Ze mist echter een man waarmee ze een toekomst op kan bouwen. In eerste instantie lijkt de aantrekkelijke Zweedse Nils haar perfect match te zijn.

Het verhaal in Perfect Match begint goed en het voelt al snel aan als een boek waar je doorheen vliegt. Naarmate het verhaal vordert, wordt de verhaallijn jammer genoeg wel iets ongeloofwaardiger en hier en daar voorspelbaar.

Al snel blijkt haar perfect match toch niet zo perfect te zijn. Onder valse beloftes wordt ze door haar vriend Nils naar een plek geleid, waar zich een drama afspeelt. Wat Marit’s leven drastisch verandert en waardoor ze maar op één ding uit is: wraak op Nils.

In Perfect Match gaat de auteur aan sommige momenten iets te snel voorbij. Marit kiest ervoor om wraak te nemen op Nils en hem zelf op te gaan zoeken, omdat naar haar mening de politie niet snel genoeg is. Zonder de politie er echt bij te betrekken vliegt ze Nils achterna. Hierdoor komt Marit terecht in verschillende landen, Zwitserland, Indonesië en Oekraïne, waar het haar naar mijn idee in sommige situaties te makkelijk afgaat. Dit maakt dat het verhaal ietwat ongeloofwaardig overkomt. Het verhaal is in mijn ogen net iets te kort en had iets uitgebreider gemogen. Op die manier zouden de verschillende situaties meer naar voren kunnen komen. Nu lijkt het erop, alsof je echt door de verhaallijn heen vliegt en de antwoorden te snel in het verhaal gegeven worden. Hierdoor zat ik niet de hele tijd in spanning tijdens het lezen van het boek en dat is jammer.

Perfect Match is dan misschien niet de meest spannende thriller. Het bevat zeker genoeg pakkende momenten, ondanks dat het af en toe wat voorspelbaar is. Op zich is het een fijn boek dat je zeker gelezen moet hebben. Het boek leest gemakkelijk weg door de fijne schrijfstijl. Ik geef het boek drie dikverdiende sterren.

★★★
Titel: Perfect Match | Auteur: Patricia Snel | Uitgeverij Ambo|Anthos | Categorie: Thriller | Verkrijgbaar als: paperback | 192 pagina’s | ISBN13: 9789026347139 | Verkrijgbaar sinds: april 2019 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 29-02-2020| Prijs: €15,99| Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.