Nachtvlinder


Recensie Nachtvlinder door Antoinette van Steeg:
De 39-jarige Cat is vrijgezel en in het dagelijks leven glasblazer in haar eigen bedrijf. Als vijf maanden oude baby is ze geadopteerd. Haar zoektocht naar haar biologische ouders is vastgelopen. Naast glasblazer is ze op vrijdagnacht tussen 00.00 en 03.00 uur ook nog te horen in het radioprogramma nachtvlinder. De luisteraars mailen hun vraag die in de uitzending van tips voorzien wordt. Ze doet dit al jaren en geniet van het leven. Het leven lacht Cat toe met haar vrienden en ouders.

Dan geeft een van de luisteraars via de mail aan dat hij weet wie haar biologische moeder is. Dit is het begin van verschillende gebeurtenissen. Ze ontmoet Stef die na een etentje meer interesse in Cat heeft dan zij in hem. Hij blijft haar bellen en ontmoeten op verschillende momenten. Ook blijft de melder zich steeds meer op Cat richten en dit zorgt ervoor dat zowel Cat als haar omgeving zich afvragen wie diegene is en hoe hij haar biologische moeder wel heeft gevonden.

Stap voor stap wordt duidelijk wie denkt te weten wie haar moeder is, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Ondertussen merkt Cat dat Ray, een van de vrienden in haar vriendengroep, toch leuker is dan ze dacht. Zal de liefde nu eindelijk in haar leventje opbloeien?

Angelique van Dongen heeft met Nachtvlinder weer een heerlijke feelgoodroman geschreven. Het verhaal bouwt zich lekker op en de afwisseling van een vleugje spanning met romantiek zorgt ervoor dat het verhaal lekker wegleest. Door de makkelijke schrijfstijl vloog ik door het verhaal heen. Het boek was met een paar uurtjes al uit, maar wat was het even lekker genieten.

Eerder las ik Rozenlaan 10 van deze auteur en was verrast. Ze weet hoofdpersonages tot leven te brengen en zorgt ervoor dat het geheel klopt. Ook in Nachtvlinder krijgt ze dit voor elkaar. Wat mij betreft, is Angelique van Dongen niet meer weg te denken in het genre feelgood.
4 sterren

★★★★
Titel: Nachtvlinder | Leesfragment | Auteur: Angelique van Dongen | Uitgeverij Ellessy | Categorie: feelgoodroman | Verkrijgbaar als paperback en luisterboek| 219 pagina’s | ISBN13: 9789086603947 | Verkrijgbaar sinds: december 2019 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 01-03-2020 | Prijs: € 17.95 (luisterboek € 16.95 ) | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.