Het meisje en de dinosaurus


Recensie Het meisje en de dinosaurus door Sandra Hutchison:
Marianne is gek op dinosaurussen, ze heeft een levendige fantasie en een ijzersterke wilskracht. Ze is vaak doelbewust op het strand aan het graven, op zoek naar echte dinosaurusbotten. Op een dag heeft ze alle botten van een specifieke dinosaurus bij elkaar gezocht. Ze verspreidt ze op de juiste manier op het strand. Marianne wenst die nacht dat de dinosaurus tot leven komt.

 

De wenssterren stralen helder deze nacht,
de lucht is vol met dromen,
en een diep slapende dinosaurus
lijkt weer tot leven te komen …

Mariannes wens lijkt in haar droom die nacht echt uit te komen. Ze beleeft samen met haar dinosaurus en een groep kinderen een mooi avontuur. Fantasie of niet, Marianne laat zich niet door volwassenen van de wijs brengen en volgt haar eigen gevoel.

Het meisje en de dinosaurus werd vertaald uit het Engels. Dit verhaal gaat over een bijzondere vriendschap en is een ode aan de verbeelding. Het is toch heerlijk om te zien hoe kinderen vaak nog volledig op kunnen gaan in hun fantasie. Dit boek stimuleert dit nog eens extra.

Illustratie Sarah Massini

Het verhaal in dit prentenboek is (bijna) volledig op rijm geschreven, waardoor het boek erg prettig voorleest. Het meisje en de dinosaurus is al geschikt voor kinderen vanaf circa drie jaar. Veel van de scènes uit dit boek spelen zich af op een goudkleurig strand. Voor Illustrator Sarah Massini was de Engelse kust de inspiratiebron voor dit boek. Extra leuk is dat hier de hoofdrol is weggelegd voor een meisje. Het laat maar weer eens zien dat niet alleen jongens gek kunnen zijn op dinosaurussen. Bij het creëren van het meisje Marianne hield de illustrator Mary Anning in gedachten. Zij was een Engelse fossielenverzamelaarster en bioloog en de ontdekker van een aantal dinosaurussen.

Dit prentenboek bevat een fantasierijk verhaal over dinosaurussen waar kinderen niet snel genoeg van zullen krijgen. De illustraties nodigen uit om het boek keer op keer zelfstandig door te bladeren. Een fijn boek voor thuis om regelmatig uit voor te lezen.

★★★★★
Titel: Het meisje en de dinosaurus | Originele titel: The Girl and the Dinosaur | Leesfragment | Auteur: Holly Hughes | Illustrator: Sarah Massini |  Levendig Uitgevers | Categorie: prentenboeken | Uitvoering: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789491740794 | Verkrijgbaar sinds: februari 2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 06-03-2020 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.