Mijn konijn van vaderskant


Recensie Mijn konijn van vaderskant door Soraya Latten:
Dit boek bevat verschillende korte verhalen van Etgar Keret, waarin hij steeds weer nieuwe hedendaagse problemen op zo’n manier beschrijft dat het je tot nadenken stemt.

“Ik ben te jong, dacht hij, en het is te gênant om zo te sterven, in een korte broek met Crocs aan mijn voeten op de vloer van een café dat eens trendy was en het al jaren nauwelijks kan redden. Hij opende zijn mond om om hulp te roepen, maar hij had niet genoeg lucht in zijn logen. Dit verhaal gaat niet over hem.” – Schimmel

Etgar heeft een boek gemaakt waar een verhaal in zit voor iedereen en waarschijnlijk zelfs meerdere. Zijn ongedwongen schrijfstijl maakt elk afzonderlijk verhaal weer goed ondanks de soms korte lengte van de verhalen, hij haalt alles eruit wat erin zit, en nog meer!

Doordat Etgar ruimte laat voor eigen interpretatie zal ieder persoon weer andere elementen uit de verhalen halen en wordt elk verhaal op een unieke manier beleefd. Met zijn verhalen kun je echt alle kanten op, zo zijn er verschillende verhalen waar je echt een diepere betekenis in kunt vinden, waardoor je je aandacht erbij moet houden, maar zijn er ook verschillende verhalen waarbij vooral de humor de boventoon voert.

Dit boek is ook perfect voor mensen die niet zoveel tijd hebben om te lezen. Doordat elk verhaal maar uit een aantal pagina’s bestaat, kun je het makkelijk tussendoor lezen en er daarna, mocht je dit willen, nog lekker lang over nadenken om te zien of je de achterliggende gedachten van Etgar kunt ontdekken.

Natuurlijk kan het zijn dat bij een boek met korte verhalen niet elk verhaal je ligt, maar aangezien de korte verhalen geen onderdeel zijn van een groter geheel kun je altijd wat overslaan, al is dit zeker zonde, want elk verhaal heeft echt iets unieks in zich.

Aangezien dit boek, zoals gezegd, divers is en voor ieder wat wils heeft, is Mijn konijn van vaderskant wat mij betreft een aanrader voor ieder huishouden.

Etgar Keret werd door The New York Times bestempeld als genie. Hij heeft al meerdere boeken uitgebracht waarvan o.a. Pizzeria Kamikaze en Zeven vette jaren. Mijn konijn van vaderskant is zijn nieuwste bundel met korte verhalen.

★★★★
Titel: Mijn konijn van vaderskant | Auteur: Etgar Keret | Uitgeverij Podium | Categorie: korte verhalen | Verkrijgbaar als: paperback en E-book | 248 pagina’s | ISBN13: 9789057592294 | Verkrijgbaar sinds: februari 2020 | Recensent: Soraya Latten | Datum recensie: 06-03-2020 | Prijs: €22,50 – E-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.