Wat een geluk!


Recensie Wat een geluk! door Sandra Hutchison:
In dit voorleesverhaal maken kinderen kennis met een bijzonder liefdevol gezin. Lukas en Winona wonen op een heuvel in een kerkje waar ze hun thuis van hebben gemaakt. Winona maakt de mooiste tekeningen die Lukas op zijn beurt elders in het land verkoopt. Op een dag ziet hun hondje Dixie Lukas vertrekken. Dixie is erg gehecht aan Lukas en rent hem achterna. Wanneer hij Lukas op een trein ziet stappen, springt ook Dixie op de trein. Als dat maar goed gaat….

De paginagrote kleurrijke afbeeldingen in het boek zijn echt een feestje om te zien. Stuk voor stuk zijn het mooie schilderijtjes die prachtig zouden staan aan de wand van een kinderkamer.

Wat een geluk! bevat naast deze bijzondere illustraties van Géwout Esselink ook vrij veel tekst. Het verhaal leest vlot voor. Het is aan te raden om echt even de tijd te nemen voor dit verhaal, want het is het leukste om dit boek in zijn geheel (in één keer) uit te lezen. Het is een heerlijk avontuur om de dag positief mee af te sluiten.

illustratie: Géwout Esselink

Dit feelgoodverhaal over een bijzondere familie vindt als vanzelf de weg naar je hart. Het verhaal laat zien wat er echt belangrijk is in het leven: een warm en liefdevol nest. Een plek waar je je thuis voelt en altijd welkom bent. Aan het eind van het verhaal blijkt er een baby op komst te zijn. Het verhaal is dan ook een ideale manier om alvast de aankondiging van een nieuwe baby op subtiele wijze aan te kondigen aan je kind(eren).

★★★★
Titel: Wat een geluk! | Leesfragment | Auteur en illustrator: Géwout Esselink | Levendig Uitgever | Categorie: voorleesboek | Uitvoering: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789491740817 | Verkrijgbaar sinds: maart 2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 10-03-2020 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.