De Magische Pas


De magie van een (kinder)stem en een pasje

Iedereen voelt zich wel eens rot. Soms omdat je verdrietig of boos bent, soms omdat je gepest wordt of omdat je denkt dat niemand je begrijpt. Vaak durf je dat niet te vertellen, omdat je bang bent dat iemand anders je dan stom vindt.

In dit boekje staan allemaal verhalen van kinderen die dat ook weleens hebben. Iwan kan bijvoorbeeld niet zo goed rekenen, maar is wel goed in andere dingen. Elsa is bang in het donker en ze vindt slapen eng. Voor Lucas is het vervelend dat zijn ouders ruzie maken. Emma wordt gepest en Sara voelt zich juist onzichtbaar. Levi is heel snel boos en Julia voelt alles extra sterk.

Allemaal vinden ze het heel erg dat ze daar last van hebben en durven er met niemand over te praten. Ze zijn bang dat anderen daar boos om zullen worden of dat iemand ze dan uitlacht.

“Ik wil je ook laten weten dat je nooit echt alleen bent. De magische kracht van deze Magische pas zal je daaraan doen herinneren. Iedereen die een pasje heeft, is onbewust met elkaar verbonden. Mooi, hè! Dit noemen ze ook wel ‘verbinding’.” – Astrid Waernes

Alle mensen bezitten de kracht om problemen op te lossen, wanneer ze goed naar het stemmetje in hun hoofd luisteren of er met iemand over praten. De Magische Pas kan je helpen om alle blije en vervelende dingen op jouw eigen pasje te zetten, waardoor je leert hoe je je weer goed kunt voelen.

De Magische Pas van Astrid Waernes is een leerzaam en kleurrijk jeugdboek over gevoelens en emoties.

In De Magische Pas staan een aantal korte verhalen over kinderen die met een bepaalde emotie kampen. Op eenvoudige wijze wordt verteld wat de kinderen dwarszit en waarom dat zo is. De kinderen in de verhalen gaan, met behulp van hun innerlijke stem, zelf aan de slag met hun gevoelens.

Vooraan in het boek zit een magische pas, die speciaal voor de jonge lezer van het boek bestemd is. Zijn of haar persoonlijke pas, waar ze blije of verdrietige gedachten naartoe kunnen sturen. Dit kan de kinderen helpen met het leren om over hun gevoelens te praten.

Dat Astrid Waernes zelf werkzaam is als psychosociaal therapeut, is duidelijk te merken in het boek. Ze gaat niet voorbij aan het feit dat het van belang is, dat kinderen en ouders met elkaar praten over wat hen bezighoudt. De pas en het boekje kunnen daarbij een nuttig hulpmiddel zijn. Daarnaast is het hebben van een magische pas natuurlijk ook nog eens heel erg leuk.

De illustraties vullen de verhalen van De Magische Pas mooi aan. Ondanks dat het boek best serieuze onderwerpen bevat, heeft het toch een hele vrolijke uitstraling. Daarnaast bevat het een aantal Mandala’s die de kinderen zelf kunnen inkleuren. Door dit alles kan ik mij heel goed voorstellen dat kinderen en ouders, aan de hand van dit boek, een hoop fijne, waardevolle en leerzame momenten met elkaar kunnen beleven. Ik geef het boek van Astrid Waernes 4.5 sterren.

★★★★
Titel: De Magische Pas | Leesfragment | Auteur: Astrid Waernes | Uitgeverij Elikser | Categorie: jeugd | Verkrijgbaar als Hardcover | 80 pagina’s | ISBN13: 9789463651318 | Verkrijgbaar sinds: 30-03-2019 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 11-03-2020 | Prijs: €14,95 | Bestellen

35 tweedehands topboeken met 35% korting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.