De Yogaclub


Recensie De Yogaclub door Sheila Vermeulen:
Soms ben je ongemerkt al langer toe aan verandering.

Vera, Anne en Corine zijn opgegroeid in hetzelfde dorp en, al zolang ze zich kunnen herinneren, bevriend. Hun levens raken elkaar niet overal, maar deze zijn, door hun vriendschap, wel met elkaar verbonden.

Allemaal hebben ze zo hun beslommeringen en hebben ze, ieder op een ander vlak, het gevoel dat er wel iets mag veranderen. Daarom starten ze, zonder enige ervaring, een yogaclub. Gewoon om eens lekker iets voor zichzelf te hebben.

“Ze keek opzij en zag een vrouw die ze niet kende. Mannen zouden haar beeldschoon noemen, stelde Anne nuchter vast. Een gelijkmatig gezicht, grote ogen, lang golvend haar, slank en niet te klein. Alsof ze zo uit een tijdschrift was weggelopen.” -Emma Wolf

Wanneer een nieuwe dorpsbewoonster zich mengt in hun levens, roept dat verschillende reacties op. De een wordt aangezet tot actie, terwijl anderen wat jaloers en terughoudend zijn. Alledrie zijn ze hierdoor genoodzaakt om anders naar zichzelf en elkaar te kijken. Welke gevolgen zal deze situatie voor de drie vriendinnen hebben?

De Yogaclub van Emma Wolf is een feelgoodroman over vriendschap, liefde, verandering en acceptatie.

In het boek maken we een voor een kennis met de drie vrouwen en hun gezinnen. De vriendschap die hen bindt, is duidelijk voelbaar. Je snapt onmiddellijk dat ze, ondanks de verschillen, met elkaar verbonden zijn. Hun warme vriendschapsband is echt de rode draad in het verhaal.

Daarnaast maken we ook kennis met het gezinsleven, de gedachten, wensen en zorgen van de drie vrouwen afzonderlijk. Niet alledrie zijn ze even gelukkig met hun huidige situatie. Maar geen van hen is al actief bezig om hier verandering in te brengen. Emma Wolf omschrijft dit proces van de vrouwen helder en realistisch. Ze maakt hun afzonderlijke leven van toegevoegde waarde op het verhaal over hun vriendschap.

De komst van de nieuwe dorpsgenoot brengt niet alleen reuring en pit in het dorp, ditzelfde gebeurt in het boek. Ineens ontstaat er een dynamiek, die ervoor zorgt dat de vriendinnen actief aan de slag gaan met zichzelf en elkaar. Emma Wolf besteedt hierbij ook aandacht aan het feit, dat niet iedereen hierin eenzelfde tempo heeft. De verschillende emoties die dit teweegbrengt, zijn herkenbaar onder woorden gebracht.

De Yogaclub van Emma Wolf is een luchtig feelgoodverhaal, met herkenbare en aansprekende situaties en personages. Een boek dat je een lekker tevreden gevoel bezorgt. Van mij krijgt het 3.5 sterren.

★★★
Titel: De Yogaclub | Auteur: Emma Wolf | Uitgeverij: Loft Books – Ambo|Anthos | Categorie: feelgood roman | Verkrijgbaar als E-book | 187 pagina’s | ISBN13: 9789047205029 | Verkrijgbaar sinds: februari 2020| Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 14-03-2020 | Prijs: E-book €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.