De wrede prins


Recensie De wrede prins door Yana Pauwels:
Jude woont samen met haar ouders, tweelingzus Taryn en oudere zus Vivianne in de mensenwereld. Op een dag dringt een vreemde man hun woning binnen en vermoordt haar beide ouders. Hij ontvoert de drie zussen en neemt ze mee naar de magische wereld Elfhame. Jude en Taryn hebben het moeilijk om zich aan te passen in deze elfenwereld en worden vaak gepest. Jude heeft daarom een droom om ridder te worden. Haar talent wordt dan ook opgemerkt door kroonprins Dain en ze mag voor hem spioneren. De broer van prins Dain, prins Cardan, merkt haar zelfvertrouwen op en probeert haar te dwarsbomen, maar Jude vindt het niet erg dat ze meer aandacht van hem krijgt.

Na het boek verschillende keren te hebben gezien op sociale media was mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Als er één thema is waar ik van houd, dan is het wel een donker fantasyboek met een onmogelijke liefde. En dit boek heeft alles waar ik van houd. Om te beginnen is het boek een echte ‘eyecatcher’. Met zijn gouden randen en stoffen hardback is dit een exemplaar dat prachtig staat in iedere boekenkast. Maar niet alleen de buitenkant is mooi, ook de binnenkant is versierd met een mooi portret van Jude en prins Cardan. Wederom is er veel werk gestoken in de afwerking en de presentatie van het boek.

Wat ik leuk vind aan het verhaal, is dat het niet een typisch elfenverhaal is waarin alles een goed verloop kent en een ‘happy end’. Dit boek is duister en vertelt juist de donkere kant van deze elfenwereld. De intriges en plotwendingen volgen elkaar gestaag op, waardoor je het boek niet kunt wegleggen. Daarnaast wordt Jude ook niet afgespiegeld als een zwakke jonkvrouw die gered moet worden van het kwaad, maar is ze een stoere dame die probeert te vechten voor wat ze wil. Ik vind het dan ook leuk als een boek inspeelt op de emancipatie van de vrouw.

Graag had ik wel wat meer actie gezien tussen Jude en prins Cardan, omdat ik maar geen genoeg kan krijgen van deze twee personages. Ik hoop dan ook dat in de volgende boeken dat wordt waargemaakt.

De wrede prins is een bijzonder spannend en duister fantasyverhaal met geweldig uitgewerkte personages en verrassende intriges. Het perfecte boek voor mij dus en voor iedere fantasylover. Ik kan dan ook niet wachten op de twee vervolgdelen!

★★★★★
Titel: De wrede prins |Boekenreeks: Elfhame-serie deel 1 | Leesfragment | Auteur: Holly Black | Uitgeverij Meulenhoff-Boekerij | Categorie: Fantasy | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 352 pagina’s | ISBN13: 9789022589571 | Verkrijgbaar sinds: Februari 2020 | Datum recensie: 20-03-2020 | Recensent: Yana Pauwels | Prijs: €20,00 ,  e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.