Not so perfect


Recensie Not so perfect door Sheila Vermeulen:
Het is toch niet erg als je jouw hele leven alvast vooruit gepland hebt?

Madeleine weet precies wat ze wil en wanneer ze dat wil. Geen probleem toch? Nee, natuurlijk niet, dat is juist goed. Tenminste dat vindt Madeleine. Ze maakt schema’s, briefjes en notities voor alles. Voor haar studie, haar carrière en haar huwelijk. Ze weet precies met wie ze gaat trouwen, alleen weet die persoon het zelf nog niet. Nou ja, dat lost ze later wel op.

Wanneer ze de oproep ziet, waarin er iemand wordt gezocht voor het organiseren van het jaarfeest op school, weet ze zeker dat dit op haar lijf geschreven is. Ze kan uitstekend plannen en organiseren. Natuurlijk geeft ze zich op! Ze weet zeker dat zij hiervoor gekozen zal worden. Er is maar één probleempje. Er is nog iemand die zich heeft aangemeld. Iemand die nogal chaotisch is.

“Als ik in de spiegel kijk, zie ik dat Mieke gelijk had. Een bleek gezicht en ogen gevuld met paniek, kijken mij vanuit de spiegel aan. Hoe kan dit? Dit was mijn taak. Mijn doel. Mijn plan. Ik zou het feest organiseren. Niet één of andere mafketel op een plank met wieltjes.” -Linda van de Pol

Door een nogal ongelukkige actie van Madeleine, kan ze het schoolfeest niet alleen organiseren. Ze moet het samen met iemand anders gaan doen. Een controlefreak en een chaoot. Dat gaat vast heel goed werken. Toch?

In een wereld waar van alles aan de hand is, is Not so perfect van Linda van de Pol het perfecte boek om even je zinnen mee te verzetten.

Not so perfect is een lekker ongecompliceerd young adult verhaal, zonder allerlei grote en nare problemen. De wat lastigere situaties waar Madeleine tegenaan loopt, worden verteld op een manier die uiteindelijk toch een glimlach teweegbrengt.

Het eerste wat mij opviel, was de vrolijke, speelse en prettige uitstraling van het boek. Dat geldt niet alleen voor de cover. Ook de bladzijden en het lettertype hebben deze uitstraling. Er zijn kleine notities van Madeleine opgenomen, en bepaalde mededelingen worden duidelijk uitgelicht.

Zowel Madeleine als Oscar krijgen hulp, bij een bepaalde eigenschap die hen in de weg kan staan. Het verhaal geeft wat aandacht aan het feit, dat het soms best lastig kan zijn als je of behoorlijk chaotisch, of best wel perfectionistisch bent. Wat ik fijn vind, is dat Linda van de Pol deze karaktereigenschappen herkenbaar maakt, maar er geen labeltje aan geeft.

Not so perfect van Linda van de Pol is een verhaal, waarin minder leuke puntjes en eigenschappen op een vrolijke of lieve manier worden verteld en/of opgelost. Het is een young adult verhaal dat je tijdens en na het lezen even in een blije bubbel hult. Ik geef dit boek 4 sterren.

★★★★
Titel: Not so perfect | Auteur: Linda van de Pol | Uitgeverij Holland | Categorie: jeugdboek, Young Adult | Leeftijd: vanaf 12 jaar | Verkrijgbaar als Paperback | 144 pagina’s | ISBN13: 9789025114640 | Verkrijgbaar sinds: februari 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 02-04-2020 | Prijs: €14,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.