Lente met muis


Recensie Lente met muis door Soraya Latten:

Een heerlijk kinderboek over de lente. Alle elementen van de lente worden in dit boek besproken, zoals de bloeiende planten, nieuwe dieren en de feestdagen die in deze periode gevierd worden.

De tekeningen zijn simpel en niet te fel of te druk. De combinatie van tekst en tekeningen is perfect. De kleuren zijn zacht, net als de lente en passen daarom perfect bij dit thema. Het boek is daardoor niet alleen geweldig om voor te lezen, maar ook om je kinderen zelf in te laten lezen en lekker plaatjes te kijken.

Dit boek is geweldig voor kinderen vanaf 0 tot 5 jaar en hier was het verhaaltje over 1 april absoluut favoriet en het moest minstens drie keer achter elkaar worden voorgelezen. Wat dit boek nog leuker maakt, is dat alle verhaaltjes in rijmvorm zijn geschreven. Dit geeft het boek net wat extra’s en maakt het nog vrolijker en gezelliger om samen met je kind te lezen.

Doordat alle onderdelen van de lente worden besproken, kan je kind hier ook veel van leren. Zeker een aanrader voor elk gezin met kinderen.

Pauline Baartmans is illustrator en ontwerpster van verschillende projecten. Zo tekent ze soms live tijdens verschillende sessies en maakt ze geboortekaartjes. In 2018 schreef en illustreerde ze haar eerste boek Thuis bij muis en won ze een Leespluim. Lente met muis is haar nieuwste boek en de vijfde in de Muisserie.

★★★★★
Titel: Lente met muis | Auteur: Pauline Baartmans | Uitgeverij Holland | Categorie: prentenboek | Verkrijgbaar als: hardcover | 64 pagina’s | ISBN13: 9789025114602 | Verkrijgbaar sinds: 03-03-2020 | Recensent: Soraya Latten | Datum recensie: 05-04-2020 | Prijs: €14,95  | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.