De wereld die we kenden


Recensie De wereld die we kenden door Devika van Steeg:
De wereld die we kenden is de nieuwste roman van Alice Hoffman. Het verhaal speelt zich tussen 1941 en 1944 af. In deze zware oorlogstijden moeten drie jonge vrouwen zien te overleven door middel van hun liefde. Hoeveel zullen ze moeten opofferen voor de liefde?

In het verhaal maak je kennis met Hanni en Lea Kohn. Om Lea te kunnen beschermen voor de nazi’s moet Hanni de moeilijke beslissing maken om Lea weg te sturen naar Parijs. Om Lea te kunnen beschermen gedurende deze reis vraagt ze de rabbijn om hulp. De rabbijn wil haar echter niet helpen, maar gelukkig is daar Ettie. Ettie is de dochter van de rabbijn, die stiekem wat van zijn kunstjes heeft weten af te kijken. Samen met Hanni en haar zusje creëert Ettie een vrouwelijke Golem, een magisch joods wezen dat gemaakt is om iemand met haar leven te beschermen. De golem, genaamd Ava, is vanaf het begin verbonden met Lea en Ettie. Zij zullen elkaar hoe dan ook vaker tegenkomen en hun lot zal van elkaar afhangen. Wanneer zullen hun paden elkaar kruisen? En wat is het voorbestemde lot?

Samen met Ava reist Lea af naar Parijs. Als ze in Parijs aankomen, leert Lea Julien kennen. Julien is de zoon van de verre achterneef van Hanni. Gedurende de paar maanden dat Lea en Ava in Parijs verblijven, groeien Lea en Julien steeds meer naar elkaar toe. Maar wanneer ook Frankrijk wordt bezet door de nazi’s, wordt ook hier het leven al snel te gevaarlijk en gedwongen scheiden hun wegen zich. Ava leidt Lea naar een klooster in de bergen. Zal Lea Julien ooit nog levend terugzien?

Alice Hoffman neemt je met De wereld die we kenden mee op reis naar een wereld waarin het kwaad om de hoek ligt. In deze wereld maak je gedurende het verhaal kennis met drie sterke, en goed uitgewerkte, vrouwen. Elk van deze vrouwen neemt je mee op deze reis waarbij alle wegen leiden naar de engel des doods. Al met al een reis vol verlies en verzet, leven en dood, en natuurlijk vol met liefde.

De eerste hoofdstukken hebben een paranormaal tintje, waardoor het voor mij vrij lastig was om in het verhaal te komen. Maar zodra dit paranormale tintje overging in een avontuur, kwam ik ook in het verhaal en ging ik al lezend mee op reis met Ettie, Lea en Ava.
De schrijfstijl is heel vlot, waardoor het verhaal snel wegleest. De hoofdstukken worden verteld vanuit verschillende personages. Door middel van de gegeven locatie aan het begin van het hoofdstuk wordt aangegeven door wie het verhaal is verteld.

De wereld die we kenden is een boek om echt van te genieten. Ik geef dan ook 4 sterren.

★★★★
Titel: De wereld die we kenden | Oorspronkelijke titel: The World That We Knew | Auteur: Alice Hoffman | Uitgeverij Orlando | Categorie: Oorlogsroman | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 336 pagina’s | ISBN13: 9789493081437 | Verkrijgbaar sinds: 08-04-2020 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 08-04-2020 | Prijs: €23,50-e-book €14,99  | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.